Jubileum

2023.10.11. 17:32

Hubikné Tarján Évát nyolcvanadik születésnapján köszöntötte a szövetség

Gallai Péter

Szerdán a Magyar Kajak Kenu Szövetség közösségi oldalán köszöntötték 80. születésnapja alkalmából Hubikné Tarján Évát, a dunaújvárosi kajak-kenu sport egyik meghatározó szakemberét, a szakosztály korábbi edzőjét, majd vezetőedzőjét. 

Az archívumokban kutakodva kiderült, 1970-ben alakult meg a Dunaújvárosi Kohász sportiskolája, ahol helyet kapott a kajak-kenu egy főállású edzővel, Tarján Évával, aki 80-90 gyermeket toborzott be. Később egy időre aztán a Velencei-tavi Vizi Sportiskolához ment dolgozni, majd 1986-ban tértek vissza akkor már férjével, Hubik Andrással. Tarján Éva aztán 2009-es nyugdíjba vonulásáig dolgozott a szakosztály sikereiért, ám később sem szakadt el szeretett sportágától, hiszen éveken keresztül hazai és külföldi masters viadalon rendre kajaklapátot ragadott, és számos bajnoki címmel gazdagodott. Még 2021-ben is ő volt a DKSE legeredményesebb női masters versenyzője. Munkásságát 2003-ban Dunaújváros Sportjáért-díjjal ismerték el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában