Három dunaújvárosival

2023.12.17. 17:58

Sikerült a bennmaradás

A budapesti Tüskecsarnokban megrendezett divízió I/A-s világbajnokság utolsó mérkőzésén Magyarország kiváló teljesítménnyel 4-0-s sikert aratott a franciák felett, ami egyben azt is jelenti, hogy válogatottunk kiharcolta a bennmaradást a divízió I/A-ban.

Agárdy Csaba

Magyarország az első fordulóban 5-2-re kapott ki a későbbi győztes Kazahsztántól.

A franciák elleni sorsdöntő összecsapásra Ladányi Balázs alaposan átrendezte a sorokat: az első ötös támadószekcióját ezúttal a Dobos, Laskawy Mihalik trió alkotta, Franyó ma Bajkóval bekkelt; Nemes és Farkas László pedig a második ötösben kaptak szerepet szombat délután. Csala és Thirion álltak a vasak között – olvasható a jegkorongblog.hu-n.

Mintha csak vért ittak volna a fiataljaink, végre sokkal jobban kezdték a találkozót, mint ellenfelük. A zárónapra nehéz helyzetbe kerülő – mindenképpen győzni kellett a bennmaradáshoz - magyar válogatott a vébé legkritikusabb meccsén a legjobb teljesítményt nyújtva, kapott gól nélkül ért el komoly bravúrt az ezüstéremre hajtó franciák ellen, ezzel az utolsó mérkőzésükön biztosítottuk be divízió I/A-s tagságukat, ami annyit jelent, hogy korosztályában a világ tizenhat legjobbja között maradt Magyarország.

A sikernek három dunaújvárosi volt a részese: a védő Horváth Alex, aki most a cseh Ocelari Trinec légiósa, a vezetőedző Ladányi Balázs, aki szövetségi alkalmazott, illetve Revák Zoltán, a Dunaújvárosi Acélbikák sportigazgatója.

Magyarország – Franciaország 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)

Tüskecsarnok, 1500 néző.

Magyarország: Csala (Hegedűs) – Bajkó, Franyó, Mihalik, Dobos, Laskawy 1 – Farkas O., Horváth A., Horváth B. 1, Farkas L., Nemes (1) – Horváth D., Deák, Szabó Rácz, Csiki (1), Simon 1 – Salamon, Ravasz (1, Weidemann, Heizl 1, Makai. Szövetségi vezetőedző: Ladányi Balázs.

A divízió I/A-s junior világbajnokság végeredménye: 1. Kazahsztán 13 pont, 2. Franciaország 9, 3. Dánia 9, 4. Ausztria 8, 5. Magyarország 4, 6. Japán 2.

A második helyről az egymás elleni eredmény döntött, és a franciak 6-4-re verték Dániát.

A kazahok feljutottak az elit csoportba, japán pedig kiesett a divízió I/B-be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában