Vizes világbajnokság

2024.02.08. 18:11

Az eddigi legjobb játékkal a csoport első helyén zártak

A csoportgyőzelemért játszott csütörtökön az eddigi legerősebb ellenfélel a magyar női vízilaba-válogatott a vizes világbajnokságon.

Gallai Péter

Dunaújvárosiak öröme a mérkőzés után: Mihók Attila gratulál Mahieu Geraldinnak. A háttérben pedig a DFVE kapusedzője, Kardos Krisztina pacsizik

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A dunaújvárosi klub mindhárom játékosát – Garda, Mahieu, Horváth – soraiban tudó együttes eddigi legjobb védekezésével és játékával végül magabiztos sikert aratott.

MAGYARORSZÁG – AUSZTRÁLIA 13–9 (4–2, 4–3, 3–1, 2–3)

Magyarország: Magyari A. – Keszthelyi 5, Gurisatti 2, Rybanska, Mahieu 1, Garda, Vályi V. Csere: Szilágyi 3, Leimeter 1, Parkes, Horváth B., Máté 1. Szövetségi kapitány: Cseh Sándor és Mihók Attila.

Gól emberelőnyből 12/8, ill. 10/4. 

Kipontozódott: Horváth B. (19. p.), Green (24. p.), Máté Zs. (30. p.), Halligan (31. p.).

Mihók Attila a találkozót közvetívő M4 Sportnak azzal kezdte értékelését, hogy a válogatott minden tagja megértette, tíz, vagy a fölötti kapott gólokkal olyan extra támadójátékot kéne villantani, amit az erősebb riválisok ellen nehéz lenne bemutatni.

Akartunk védekezni, és ez a kulcs. Mert hogy gólt lőni akarunk, az alapvető, de a védekezést ugyanúgy kell akarnunk csinálni. Ugyanúgy kell kiérnünk, ugyanúgy kell blokkolnunk.

- És fegyelmezettnek kell maradni, miután megbeszéljük, mit szeretnénk az ellenfélre rákényszeríteni – sulykolta. Ez az ami működött, és ez elöl meghozza a gyümölcsét – mondta a dunaújvárosi póló meghatározó szakembere.
– Két játékossal nem lehet jó eredményt elérni –  utalt rá aztán, hogy többen is kiugróan teljesítettek. – Remélem, ez innentől csak fokozódik.

Ami a folytatást illeti, a csoportgyőzelemmel jár egy plusz szabadnap, aztán nagy valószínűséggel az Európa-bajnok és címvédő hollandokkal játszunk a hétfői negyeddöntőben. Ám Mihók erre nem szeretne jósolgatni, már csak azért sem, mert a fókusz a saját csapatjátékukon lesz. 

– És azon, hogy a legapróbb sikereket is úgy éljük meg, mintha a félpályáról lőnénk gólt. Akár egy blokkot, akár egy labdaszerzést, akár egy kikényszerített fölé lövést vagy egy utolsó másodpercben megcsinált emberelőnyt, amivel az ellenfelet továbbra is a kapujához tudjuk szögezni – jegyezte meg, ahogy ezt ezúttal látta a csapatától.
A csapat legfontosabb célja az olimpiai kvótaszerzés, a vb-n még két indulási jog talál gazdára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában