Aláírás és gratuláció

2024.03.01. 20:46

Czifra Lilit és több, már párizsi induló sportolót is köszöntöttek

Több, már olimpiára kijutott sportolót, többek között a DKSE tornászát, Czifra Lilit, a női vízilabda-válogatottat, illetve az Angels játékosokkal felálló, téli ifjúsági olimpián aranyérmes jégkorongozókat is köszöntötték a Magyar Olimpiai Bizottság és a Wizz Air együttműködésének aláírása alkalmából.

Gallai Péter

Czifra Lilit köszönti Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár

Forrás: Schmidt Ádám Facebook-oldala

A Wizz Air légitársaság lesz a Magyar Olimpiai Csapat hivatalos utaztatója a párizsi ötkarikás játékokra a Magyar Olimpiai Bizottság és a légitársaság között szerdán megkötött együttműködési megállapodás értelmében, amit Váradi József vezérigazgató és Gyulay Zsolt, a MOB elnöke látott el a kézjegyével.

Az eseményen részt vett  többek közt Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, dr. Wladár Sándor MOB-alelnök, az úszószövetség első embere, Fábián László MOB-főtitkár, Bíró Péter, a Nemzeti Sport­ügynökség elnök-vezérigazgatója, Kovács Zoltán, a jégkorongszövetség szakmai alelnöke, dr. Kolbenheyer Zsuzsanna elnökségi tag, Sipos Levente főtitkár, továbbá Hüttner Csaba, a kajak-kenusok, Martinek János, az öttusázók, Cseh Sándor, a női vízilabdázók társ-szövetségikapitánya is.

A kvótások jelképesen megkapták a Wizz Air beszállókártyáját is
Fotó: MOB Média/Szalmás Péter

A résztvevőket dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár is köszöntötte, majd gratulált a MOB és a Wizz Air együttműködéséhez. A sportpolitikus elmondta, a sportirányításban dolgozókat hosszú ideje az befolyásolja minden döntésükben, hogy olyan állapotot hozzanak létre az olimpia és paralimpia évére, amelyben a sportolóknak semmi másra nem kell fókuszálniuk, csak a saját teljesítményükre. Kiemelte, ennek érdekében adtak olyan támogatást a Magyar Olimpiai Bizottságnak – és a paralimpiai bizottságnak is –, ami elősegíti azt, hogy ilyen megállapodások születhessenek – idézte őt a MOB honlapja.

Az idei évben fontos az, hogy kijussatok Párizsba, hogy kint is minden segítséget megkapjatok és onnan haza is gyertek. Ennek egy előfeltétele teljesül most ezzel az együttműködési megállapodással, ami a ti komfortérzeteteket segítheti.

– jegyezte meg Schimdt Ádám, aki arról is beszélt, hogy a mostani időszak a kvótaszerzésről szól.

A sajtóeseményen köszöntöttek több, már párizsi kvótás sportolót és a gangwoni ifjúsági olimpián aranyérmet nyert leány 3 x 3-as jégkorong-válogatott tagjait is. Utóbbi csapatban szerepelt a dunaújvárosi Angels NJSE két játékos, Bátyi Boróka, valamint Sághy Lara. Az államtitkár személyesen gratulált a Dunaújvárosi KSE tornászának, Czifra Lilinek is, aki a tavalyi világbajnokságon egyéni összetettbeli eredményével kivívta a párizsi szereplés jogát. A februári világbajnokságon ezüstérmet és egyben olimpiai kvótát szerzett női vízilabda-válogatott képviselőinek is, az együttesből ezúttal a DFVE három tagja nem volt jelen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában