Kercsó Árpád gondolatai

2024.04.30. 21:03

Kihoztuk Dél-Koreát a nyugalmából

A magyar jégkorong-válogatott 6-2-re legyőzte Dél-Koreát a divízió I/A-s világbajnokságon, és két mérkőzés után veretlen.

Agárdy Csaba

Fotó: MJSZ / Vörös Dávid

A világbajnokság eseményeit Kercsó Árpád mesteredző is nyomon követi, ő értékelte honlapunknak az összecsapást.

Csak pozitívumok jutnak eszembe a mérkőzésről.

 - Számomra az a legnagyobb meglepetés, hogy a kanadai Don MacAdam szövetségi kapitány, mint amit már korábban annyiszor tapasztaltunk, nem akarta ránk erőltetni a kanadai jégkorong stílust. Hagyta játszani a mieinket. Fontos volt, hogy a magyaros jégkorongot játszhattuk. Nagy győzelemnek tartom a Dél-Korea elleni sikert, hiszen ez a csapat  a feljutásra esélyes Szlovéniát 4-2-re megverte. Még mindig elképzelhető, hogy a tabella élén hármas körbeverés kialakuljon, de ez a négygólos győzelem megnyugtatóvá teszi a gólkülönbségünket. Amit még mindenképpen meg szeretnék említeni az az, hogy 

válogatottunk arra képes volt, amire nem sok csapat tudhat magáénak, kihozta a híresen fegyelmezett, nyugodt koreaiakat a béketűrésükből. 

Magyarország szerdán 12 órakor az erdélyi hokisokból álló romániai válogatottal méri össze erejét. Vagyis Magyarország - Székelyföld mérkőzést tekinthetünk meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában