Előre a bronzért

2024.04.30. 09:00

Rengeteg munkájuk volt benne, büszkék lehetnek teljesítményükre

Egy hajszál választotta el a győzelemtől, majd a szerencse se állt melléjük a bajnoki elődöntő második meccsén a büntetőknél, így a harmadik hely megszerzése a következő feladat a DFVE női vízilabdázóinak. Ez sem lesz egyszerű az Eger ellen.

Gallai Péter

Maczkó Lilláék hatalmasat harcoltak, hajszálra voltak a nagy bravúrtól

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Nagyon izgalmas és fordulatos meccsen szombaton vezetett már hárommal is a Dunaújváros, hogy aztán az utolsó percben egyenlítsen a Ferencváros, majd a büntetőpárbajban nyerjen, köszönhetően a két DFVE kapufának. Ezzel két kupafinálét követően első ízben csap össze a bajnoki címért a második elődöntőben nyertes UVSE-vel a Fradi. Az előző kiírásban a harmadik helyért játszó páros így helyet cserélt az Újvárossal és az Egerrel, ugyanis most ők mérkőzének meg a harmadik helyért, a párharc az egyik fél második sikeréig tart.

Ám még kicsit tekintsünk vissza a szombati csatára, amit Horváth Brigitta szétkarmolt nyaka, mellkasa is jól mutatott, sőt, a meccs hevében a lelátóról is küldtek el szurkolókat a játékvezetők, az őket illető kritika miatt.

Gerendás György, a Ferencváros mester így vélekedett: – Az első meccset háromszor megnyertük, de mindig visszaengedtük a Dunaújvárost, most meg többször elveszítettük. Nem tudom, milyen csodával sikerült feljönni. 

Ezt az elődöntőt nem megnyertük, hanem döntetlenre mentettük, a végén pedig nekünk jött ki jobban a lutri.

Majd kiemelte, Vad Lajossal sok nagy csatája volt pályafutása alatt, ezt pedig méltó befejezése kettejük párharcának, mert utolsó összecsapásuk volt. (Gerendás a szezon végén visszavonul, a szerk.).

Vad Lajos meghatottan mondott köszönetet a dicsérő szavakért: – Óriási megtiszteltés, hogy egy ilyen edzőfenomén így nyilatkozott, amit nagy dolognak érzek. 

Ami a meccset illeti, fel tudtunk nőni a feladathoz, minden elismerésem a lányoké, hogy ilyen szoros meccset vívtak. Az utolsó negyed kiállításcumaniját a fiatal csapat nem bírta el, ez felőrőlte őket.

Aztán  bejelentette, ugyan még vár rájuk a bronzpárharc az Eger ellen, de nyártól már nem ő lesz a csapat edzője.

Kiss Alexandra, a Fradi kapusa szerint elég hullámzó volt a teljesítményük a találkozón, amit sikerült büntetőkre menteni. - Nekem mindig jó emlékeim vannak ebből az uszodából, akár a Dunaújváros játékosaként, akár a tavalyi döntőben, amikor az Egerrel itt nyertünk bajnoki címet. S most ez tovább bővült ezzel a sikerrel.

Pál Réka, a DFVE játékosa kiemelte, nagyon nagy szívvel és akarattal vízilabdáztak, sok dolgot megbeszéltek az első meccs után, mire kell jobban figyelni. - Ez többségében sikerült is,

azt láttam a társaimon, hogy mindenki nagyon küzdött és akart, igen büszke vagyok a csapatra, mert rengeteg munkánk volt benne.

- Az, hogy a végén nem mi nyertük a szétlövést, emiatt tudunk szomorkodni, de ettől függetlenül nagyon jól teljesítettünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában