Szezonzáró

2024.05.08. 17:54

Három dunaújvárosi hokis búcsúja

Lezárta az idei szezont a magyar jégkorong-válogatott. Nem is akárhogyan.

Agárdy Csaba

Fotó: Vörös Dávid / MJSZ

Elsőnek szombaton Bolzanóban  megnyerte a divízió I/A-s világbajnokságot, és visszakerült az elit csoportba, a világ legjobb tizenhat válogatottja közé. Kedden azután a világbajnoki címvédővel, Kanadával vívott barátságos mérkőzést az MVM Dome-ban. Igaz, hogy csapatunk kikapott 4–0-ra, de igazi hokiünnep volt ez az esemény mindenki számára.

Fotó: Vörös Dávid / MJSZ

Magyarország – Kanada 0–4 (0–1, 0–2, 0–1)

MVM Dome, 14 925 néző.

Magyarország: Bálizs (Horváth D., Farkas R.) – Stipsicz, Hadobás – Kiss R., Nilsson – Garát, Ortenszky – Szabó B., Fejes, Varga B., Hári, Sofron – Papp, Sebők, Erdély – Nemes, Sárpátki, Galló – Mihály, Németh K., Terbócs. Szövetségi kapitány: Don MacAdam.

Kanada: Binnington – Power, Parayko 1 – Byram 1, Oleksiak – Guhle, Severson – Zellweger, Bunting (1), McCann, Bedard – Mangiapane (1), Cozens, Guenther – Tanev, McBain, Mercer – Greig (1), Clark. Szövetségi kapitány: André Tourigny.

Fotó: Vörös Dávid / MJSZ

A 14 925-ös nézőszám új csúcs, Magyarországon eddig még sohasem voltak ennyien jégkorongmérkőzésen.

A találkozó előtt búcsúztatták a válogatottól nemrégiben visszavonult három  dunaújvárosi neveléső játékost Magosi Bálintot, Nagy Gergőt és Pozsgai Tamást.

Magosi elmondta, már harmincöt éves, az ízületei nehezen bírják a terhelést, ezért csak a klubcsapatára koncentrál. A Hydro Fehérvár AV19-hez még egyéves szerződés köti a csatárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában