Hétvége

 • cikk kép
  Utazás Szent Pantaleon nyomában

  A II. Monostor Konferencia előadója volt dr. Baráth Károly. Ismertette, hogyan lett Szent Pantaleon a kórházunk neve, majd virtuális utazás során európai kultuszának emlékhelyeit mutatta be.

 • cikk kép
  Béres Ilona Örkény Istvánról, az időről, a tehetség adományáról

  Óriások között nőtt fel, a törpékre ma sem néz. Nem látja meg őket. Boldogabb, mint húszévesen, amikor kisebbségi érzésekkel küzdött. Gazdag, páratlan életútja közben most is csak a jelen, az új feladatok érdeklik, amelyek közül már szabadon választhat. Béres Ilona, a magyar színház- és filmművészet legendás színésznője szerint a tehetség mellett a személyiség dönt el mindent ezen a pályán.

 • cikk kép
  Nem az az erős, aki nem esik el - Méhes Lajos mindig fel tudott állni

  Méhes Lajos, az alapi Arany János Mezőgazdasági Kft. ügyvezető elnöke izgalmas, érdekes életet él, pedig nem változtatgatja sűrűn maga körül a dolgokat.

 • cikk kép
  Tavaszindító „borzsongás”

  A kedd esti rendezvénynek a dunaújvárosi Borháló borszaküzlet szolgált helyszínéül, amelyhez kapcsolódóan a jelentkezők kötött témában, a Tavasz és Bor jegyében készült műveikkel indulhattak a versenyen.

 • cikk kép
  Az alapos kutatómunka után kirajzolódni látszik a monostor története

  Az előadó utalt arra, hogy Szent István által megteremtett XI. századi magyar egyházi rendszer egészére nézve fontos megállapítások fogalmazódtak meg, kihangsúlyozta, hogy Szent István a keresztény egység jegyében teremtette meg Magyarország egyházi rendszerét, amelynek egyik legfőbb jellemzője a Trianon utáni időkig fennálló magyar királyi főkegyúri jog volt.

 • cikk kép
  Aki Istenbe kapaszkodik

  Nagyszombat van. Ezen a napon ér véget a negyvennapos böjt, és veszi kezdetét a Megváltó feltámadásának örömünnepe. Egy istennek szentelt életet szeretnénk ma olvasóinknak megmutatni.

 • cikk kép
  Égből pottyant gondolatok: A sárközi tojásfestés hagyománya lenyűgözött!

  Egyetemes ünnepek színezik hétköznapjainkat, melyek sokunk életútján szerepet játszanak - kultúránknak és korunknak megfelelően.

 • cikk kép
  ef. Zámbó István: "Alkotni csak jókedvből érdemes, csak így van értelme"

  Móder Rezső dunaújvárosi képzőművész alkotását is felvonultató kiállításért utaztunk egy szentendrei kultúrkocsmáig. A Pótkulcs teraszán pedig belefutottunk ef Zámbó Istvánba. Bizottságtól bizottságig.

 • cikk kép

  Mesélő házak

  Csípős és kedélyes kemenesaljai fogság

  A Nagysimonyi határához tartozó Földvármajorban az első világháború éveiben építették fel azokat az épületeket, amelyekben az itáliai frontokon fogságba esett olasz tiszteket elhelyezték.

 • cikk kép
  123 éves a Jó szerencsét! Tisztelgés a bányászok munkája előtt

  A Jó szerencsét! köszöntés elfogadásának 123. évfordulóján az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE), a Bányászhagyományok Ápolásáért Egyesület, valamint a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete emlékülést tartott.

 • cikk kép
  Égből pottyant gondolatok: Ne akarjuk irányítani a másik érzéseit

  Az Erőszakmentes Kommunikáció (EMK) buktatói és lehetőségei.

 • cikk kép
  Králl Istvánt az akadályok erősítik

  Králl István családja évszázadokra visszamenőleg adonyi. Sváb ősei még Mária Terézia idejében, az 1700-as években települtek ide, a Zichy-birtokra.

 • cikk kép
  Mindörökké tanulni kell - Margitka 81 éves és egyetemre jár

  Szlávik Béláné Margitka 81 éves, nyugdíjas. Egyetemre jár. Lényegében egész életében abba az épületbe járt. Aktív korában oktató volt, most a katedra másik oldalán, a padban találja meg az örömét. Ma is teli van vitalitással, és vág az esze, mint a beretva.

 • cikk kép
  Népes kultúrpiknik a Magtárnál

  Gárdony - Felébredt „téli álmából” a Velencei-tavi Galéria, a Gárdonyi Géza Emlékház és a rönkvár – szombaton szezonnyitó kultúrpiknikre várták a közönséget.

 • cikk kép
  A hűség tényleg a kutyáknak való?

  Székesfehérvár - Író-olvasó találkozón járt Fehérváron a győri, több kötetes írónő, Szőcs Henriette. A keleti témájú regények mellett novellákból összeálló köteteket jegyző szerző legújabb "gyermekéről" mesélt, amely nagy irodalmi vihart is kavart.

 • cikk kép
  A gyerekvasutas Bíborka és Tamás a vonatok szerelmesei

  Ráckeresztúr - Hajnalban kelnek, órákat utaznak, hogy időben jelentkezhessenek szolgálatra a Hűvösvölgyben. Két ráckeresztúri diák, a nyolcadikos Máté Bíborka Viktória és az ötödikes Németh Tamás a Gyermekvasútnál teljesít szolgálatot.

 • cikk kép
  Húsz éve alakult a Sárga Taxi - igazi sikertörténet Fehérváron

  Székesfehérvár - Ez az időszak a számvetés ideje Bokányi Zsolt énekes, zenész életében. Húsz esztendeje alakult meg legendás együttese, a Sárga Taxi, s a jubileumra lemezt adtak ki a legnagyobb slágerekből. Az évfordulóra egy kis kötet is napvilágot látott, amelyben Bokányi Zsolt, azaz Boka a megtéréséről mesél. Mi is a jubileum kapcsán beszélgettünk a zenésszel a rock and rollról és útkeresése állomásairól.

 • cikk kép
  Minden napra egy mese

  Azt senki nem vitatja, hogy mesék régóta léteznek. Ezzel szemben manapság csaknem divattá vált azon vitázni, hogy az egyes – például a tévében látott – mesék rossz hatással vannak a gyermekekre, túl sok bennük az erőszak. Szűrnünk kellene ezeket?

 • cikk kép
 • cikk kép
  Szögi Csaba a kulturális közszolgaságról

  Szögi Csaba táncművész, koreográfus, táncpedagógus, a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház egykori igazgatója az egyik legmagasabb állami kitüntetést vehette át a nemzeti ünnepen. A díj jó beszélgetési alap lett.

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...