Égből pottyant gondolatok

2018.05.06. 14:00

Agyunk egyfajta rádióvevő?

Vannak az életnek egyetemes témái. Amik mindenki életútján szerepet kapnak. Lehet, hogy nem figyelünk rájuk, de ott lapulnak a háttérben, s előbb-utóbb rácsodálkozhatunk.

Molnár Éva Zsófia

Honnan jön a tudat?

A Lanza emlegette „20 wattos energia-szökőkút” agyunkban a mindnyájunkban létező mély, „ki vagyok én?” érzése. A meditáció közben a tapasztalattól elkülöníthető „vagyok”, a teljes éberség időtlen érzése. Ennek forrása is a „fémasztal alatt” lehet, illetve a téridőn kívüli egyetlen pontból fakadhat az előző cikk megközelítésében.

De az „energia-szökőkút” hogy kerül agyunkba, ha a téridőn kívül létezik? Honnan jön a tudatosság? A materialista tudomány még mindig hiszi, hogy agyunk terméke a tudat.

De van egy másik elmélet: agyunk egyfajta rádióvevő, amely a „tudat adását”, különböző frekvenciákon, veszi. Ez magyarázza, hogy más-más tudatállapotban

(ezekhez különböző agyhullám-frekvenciaminták tartoznak) a teljes valóság más-más rétegeivel találkozunk, illetve különböző teljességű rálátásunk.

A théta hullámhosszán emlékezünk, érzünk, működik a vegetatív (nem tudatosan irányítható) idegrendszer. Ez a tudatállapot felel a viselkedésünkért, a gondolkodásmódunkért és hiedelmeinkért – ez a tudatalatti elme.

Hogy megváltozik az érzékelés, és képes az ember a tudatos elme alatti cselekvésre, azt szintén az agykontroll-tanfolyamon tapasztaltam: egyik gyakorlat a kézlevitáció (pszichológiai módszer), mikor a kéz akaratlagos cselekvés nélkül, pusztán (ön)szuggeszcióval emelkedik a levegőbe. Közben „elszíneződhet” a látvány, nem a kéz. Szerencsére előre figyelmeztetett az oktatónk, így inkább érdekes volt, mintsem ijesztő lilásrózsaszínűnek látni a karom! Rendkívül ösztönző tudatállapot. Mivel a gyerekek még hétéves korukig csak delta és théta tudatállapotban működnek, egyből ösztönösen vagy érzésből, impulzívan cselekszenek – és sajnos a pszichikailag nem egészségesen fejlődött felnőttek is… A felemelő gyermeki önfeledtség, mint amikor egybeolvadunk a lenyűgözően szép természettel, is erre az állapotra jellemző.

Az aktív, éber tudatállapotban érthetetlen a megérzés, ami pillanatnyi delta frekvencián működik.

Gamma (40-5000 Hz) hullámhosszon működik az intuíció (például ha megcsörren a telefon, s tudjuk, ki hív), a tanulás és az információ-továbbítás (távgyógyításkor is). A gamma-théta állapot a legalkalmasabb az azonnali gyógyulásra, amikor az agy képes 4-es ciklusról 5000-es ciklusra váltani. Vészhelyzetben agyunk kizárólag théta és gamma ciklusok között vált, ilyenkor léphet föl lélekjelenlét: akár erőnket meghaladva cselekszünk tökéletes higgadtsággal, magunk sem értve, hogyan. A gamma hullámhosszon gondolatok nélkül érzékelünk, vagy tisztán tudatosak vagyunk. Ekkor láthatunk „Isten szemével” (Eckhart mester képszerű kifejezésével), átlátva, hogy minden és mindenki ugyanannak a Forrásnak a kifejeződése, kivetítődése. Ez egy csodálatosan békés és teljes tudatosság az Egészre, ugyanakkor a bennünk közösre és különbözőre is. Ha ezzel tudunk azonosulni az ego szűk, sebezhető mentális képe helyett, minden(ki) részünk és minden(ki)nek része vagyunk, egyek vagyunk az Egyben… Ez a valódi megbocsátás és az igaz szeretet szintje…

(Az idézetek a „Kiút a korlátok közül” című könyv „Egy csokor friss tudomány” fejezetéből valók.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!