Hétvége

2016.06.03. 13:43

Égből pottyant gondolatok

Vannak az életnek egyetemes témái. Amik mindenki életútján szerepet játszanak. Lehet, hogy nem tudjuk, de tudattalanul ott lapulnak a háttérben, és előbb-utóbb kikerülhetetlenek

Molnár Éva Zsófia

A bizonytalanság

„A bizonytalanság kénytelen elfogadását az SM egyik legnagyobb ajándékaként tartom számon. Micsoda megkönnyebbülés és szabadság, megengedni a sorsnak, hogy tegye a dolgát, amellett, hogy persze én is megteszem a tőlem telhetőt! Elengedni a görcsös biztonságra való törekvést, ami előbb-utóbb úgyis halálra van ítélve. Felszabadulni a félelemtől, hogy mi lesz, ha..., és könnyedén venni, hogy majd kiderül. Nem teletömni a fejem a jövő ezerféle lehetőségével, amiből simán az ezeregyedik jöhet be, és felszabadult, tágas tudattal arra figyelni, ami most játszódik, ami most van! Nem lemaradni az életről, hanem megélni - élni!"

„Elengedtem a jövő (látszólagos) kontrollálását, és megbarátkoztam a bizonytalansággal, amivel az SM kérlelhetetlenül szembesített - micsoda felszabadulás, és milyen izgalmas kalanddá változtatja az életet!... Helyette magamban és a sors létjogosultságában kezdtem bízni: hogy föltalálom magam az új kihívásokban, s hogy bármilyen helyzetet érdemes átélni, mert mindenből lehet tanulni. Ajándékul nyugalmat, a pillanat könnyedségét és végtelen intenzitását kaptam."

Részletek A kiút a korlátok közül című könyvből

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!