Hétvége

2017.03.10. 21:50

Generációs tárlat - Balla Attila és Kurucz Zsófia kiállítása

Dunaújváros - Egymást követően két kiállítást is megnyitottak tegnap este a Kortárs Művészeti Intézet termeiben.

Balla Tibor

Az Uitz-teremben azon kivételes esetek egyike ismétlődött, amikor az érdeklődők, pályatársak, tisztelők megtöltötték a teljes termet, hogy üdvözölhessék a Dunaújvárosból elszármazott Balla Attila festőművészt, és megcsodálják impozáns munkáit a földszinti termekben.

Az Elemek című tárlat megnyitóján a kurátor, Zsinka Gabriella köszöntötte a megjelenteket a házigazda Deák Nóra nevében is.

Balla Attila festőművész beszélget Cyránski Mária szobrászművésszel a kiállítás megnyitóján
Fotó: Ady Géza

A képek hangulatához hangolódást elősegítendő keleti hangulatú muzsikával ajándékozta meg a megnyitó közönségét Csák László zenész, képzőművész és Vörös János zenész, különféle ütős és fúvós hangszereket megszólaltatva. A tárlaton kiállított munkákat Kozák Csaba művészeti író méltatta kimerítő alapossággal.

Ezt követően az alagsorban Kurucz Zsófia Ha ez a szívem, hát röhögnöm kell... című kiállítását Csetnegi László nyitotta meg frappánsan, de megszólalt az ifjú művésznő édesapja is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!