Hétvége

2014.09.19. 13:10

Szerződést kínál a sereg

Székesfehérvár - A honvédség várja mindazok jelentkezését, akik nem riadnak vissza a kihívásoktól, kedvelik az embert próbáló, változatos feladatokat, egy igazi közösség értékes tagjaivá szeretnének válni és elhivatottságot éreznek a honvédelem ügye iránt.

Tihanyi Tamás

A vállalható beosztások rendkívül széles skálán mozognak. Székesfehérváron és a közeli helyőrségekben (Budapest, Tata, Várpalota) lehet jelentkezni lövésznek, vegyivédelmi és híradó berendezés kezelőnek, tűzszerésznek, katonai rendésznek, géppuskairányzónak, gép- és harcjárművezetőnek, de várják a különleges műveleti feladatra vállalkozókat is Szolnokon.

A feltételek nem változtak: betöltött 18. életév, büntetlen előélet, magyar állampolgárság, bejelentett állandó lakóhely, egészségi, pszichikai, fizikai alkalmasság és legalább alapfokú iskolai végzettség. A katonai múlttal nem rendelkező bátor jelentkezőknek hat hónapos próbaidejük alatt vállalniuk kell a tizennégy hetes alapkiképzést. Mire számíthat egy szerződéses katona, ha belép a „seregbe"?

Kiszámítható életpályára, biztos jövedelemre, előrelépési és továbbtanulási lehetőségre. Első alkalommal három éves szerződést kínál a honvédség, amely több alkalommal – akár egészen az öregségi nyugdíjkorhatárig – meghosszabbítható. A szerződés ideje alatt sor kerülhet külföldi missziós szolgálatra is, ahol az illetmény a hazai fizetés többszöröse lehet.

A szerződéses katonák járandóságai változatlanok maradtak: a minden hónapban biztosan a bankszámlára érkező illetményen felül a katona jogosult ingyenes laktanyai elhelyezésre és ruházati ellátásra, étkezési hozzájárulásra, utazási költségtérítésre, a sport- és kulturális, illetve az egészségügyi ellátórendszer térítésmentes használatára.

A kérdésekre a toborzó irodában válaszolnak, ugyanott van mód a személyes jelentkezésre is. A telefonszám: 22-390-515 és 30-627-1733.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!