Hétvége

2013.07.05. 22:00

Virágos város: verseny idén is

Dunaújváros (pj) Virágos Dunaújvárosért címmel idén is megrendezik a legszebb előkertek,, ablakok vetélkedőjét.

Pekarek János

Idén is meghirdette a hagyományos Virágos Dunaújvárosért! versenyt a helyi önkormányzat.

A versenyen a szokásos módon bármely lakó vagy lakóközösség, illetve intézmény és vállalkozás indulhat. Az alábbi hat kategóriában bírálják el a nevezéseket:

A legszebb közterületi lakosság által virágosított előkert, ablak, illetve franciaerkély, erkély, illetve a legszebb virágosított intézményudvar és/vagy homlokzat, családi házas előkert, üzlet vagy vállalkozás előkertje vagy homlokzata.

Minden kategóriában az első három helyezettet díjazza a város. Több színvonalas pályázat esetén különdíjakat is kiadnak.

A jelentkezési határidő augusztus 5. Jelentkezni lehet a polgármesteri hivatal honlapjáról letölthető nevezési lapon. Minden pályázathoz csatolni kell legalább egy fényképfelvételt a benevezett virágosított objektumról.

A legutóbbi Virágos Dunaújvárosért verseny eredményhirdetése (Fotó: Vohlmann György)

Az eredményhirdetés a hagyományoknak megfelelően október végén lesz a Városházán. A győztesek az eddigi gyakorlatnak megfelelelően különböző kertápolási felszereléseket, elültethető növényeket kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!