Hírek

2014.02.05. 11:25

11 millió forintot kap a Benedek iskola

Daruszentmiklós - Elkezdődött az új pályázati projekt B részének megvalósítása is, amely a Benedek Elek Általános Iskola diákjait támogatja tizenegymillió forinttal. Határon kívül kirándulhatnak.

Rankasz Brigitta

Daruszentmiklós és Kulcs közös pályázati projektje február elsején indult: a hazai testvériskolai kapcsolatukat erősítik, sok rendezvény és közös tábor keretében.

Daruszentmiklós önkormányzata jó kapcsolatot alakított ki a romániai Csíkkozmással, tavaly a diákok már meglátogatták az ott élőket. Erdélyben Vajdahunyad várát is megnézték, nagyon szép élményekkel tértek haza.

A daruszentmiklósi diákok már tavaly is jártak Erdélyben – idén is tervezik a kirándulást. Fotó: Amatőr feltétel

Az iskola vezetői ezért különösen megörültek, amikor látták, hogy határon kívüli testvértelepülési projektre is pályázhatnak. Sikeres szakmai tervet készítettek, így a második anyaguk is nyertes lett: 11 millió forintot kap a Benedek iskola, ami fedezetet nyújt sok színvonalas kirándulásra, információszerzésére hazánkban és határon kívül is.

Az elnyert keret lehetőséget biztosít a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek arra, hogy részt vegyenek olyan kirándulásokon, amelyek a családoknak egyébként jelentős anyagi terhet jelentenének. Ellátogatnak Kecskemétre, Szekszárdra, Pákozdra, Budapestre. Sopronban az Ifjúsági Táborban a helyi nevezetességekkel ismerkednek, és Aggteleken szervezik meg a nyári tábort. Ezen kívül minden hétre jut majd ismeretterjesztő szakkör is. Idén is elutaznak Csíkkozmásra a testvértelepülés iskolájába. A pályázati pénzből szervezik a hagyományos intézményi programokat is, a szüreti bált, a Víz Világnapját és a Benedek-napot is.

A felsorolás közel sem teljes, hiszen ennél jóval több izgalmas esemény, és sok munka vár a település iskolájának tanáraira és diákjaira – ezeket egy külön honlapon követhetik nyomon.

A pályázat nagy anyagi segítség az itt élők családoknak, a projekt mindkét része ragyogó lehetőség az ismeretek bővítésére és a jókedvű pihenésre jövő februárjáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!