Hírek

2016.03.04. 13:11

17 métert zuhant Murphy, a macska - A tűzoltók mentették ki a kéményből

Társasház szellőzőkürtőjében rekedt egy macska Dunaújvárosban. A fajtajellegéből adódóan süket kandúr még március 3-án, csütörtökön esett a kéménybe, és körülbelül 17 métert zuhant.

A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók a kéményseprő-ipari közszolgáltató szakemberével csütörtökön átvizsgálták a teljes szellőző rendszert, a macskát akkor nem találták. Pénteken délelőtt újabb ellenőrzést végeztek, melynek során az egyik földszinti lakás magasságában bukkantak a házi kedvenc nyomára.

A Murphy névre keresztelt, hófehér szőrzetű, kék szemű cica a Nagy Imre utcában az egyik ötemeletes társasház tetőtéri lakásának erkélyajtaján szökött ki még március 3-án, csütörtökön délelőtt. Az állat a lapos tetőre kijutva beleugrott az egyik téglafalazatú, betonfedésű szellőző körülbelül harmincszor tíz centiméteres nyílásába. A macska a gazdája elmondása alapján fajtajellegéből adódóan süket, így sehogy sem tudták kicsalogatni, ezért a katasztrófavédelemtől kértek segítséget.



A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók közreműködésével a kéményseprő-ipari közszolgáltató szakembere speciális kamerával tizenhét méter mélységig átvizsgálta a lépcsőház mindhárom szellőzőnyílását, de a cirmost akkor nem találták meg. A délután folyamán a többi lakó is értesült a kéménybe zuhant macskáról, alkalmanként hallották a nyávogását is, ezért másnap, március 4-én, pénteken délelőtt a kéményseprő újabb kamerás ellenőrzést végzett. A szakemberrel egyeztetve ekkor már sikerült behatárolni, hogy melyik kürtő fogságába esett az állat. 

A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók végül a segítőkész lakókkal egyeztetve az egyik földszinti lakás fürdőszobai szellőzőjét bontották meg kis mértékben. A körülbelül tizenötször harminc centiméteres nyíláshoz ekkor fel tudott kapaszkodni a cirmos, akit ezután a tűzoltók átadtak aggódó gazdájának. Murphy szemmel láthatóan sértetlenül megúszta a kéményes kalandot, gazdái a biztonság kedvéért azért a délután folyamán elvitték állatorvoshoz - tájékoztatott a katasztrófavédelem a happy end-del végződő történetről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!