Hírek

2017.01.09. 19:17

20 tonnás súlykorlát a főúton

Dunaújváros - A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az országos főúthálózat több szakaszára vonatkozóan is súlykorlátozást vezetett be, a 20 tonnás össztömeget meghaladó tehergépkocsikra.

Dunaújvárosi Hírlap

A január elsejével életbe lépett intézkedés Fejér megyét is érinti, bár nem túl jelentősen. Az érintett főút a 6-os számú út, ahol két szakaszról, a 38-as és a 48-as kilométer közötti, illetve a 81-es és a 87-es kilométerek közötti szakaszról tiltották ki a 20 tonnánál nagyobb teherautókat.

Az érintett településeken működő vállalkozások számára a tilalom hatálya alá eső, a tiltott szakaszokat nem áruszállítás céljából igénybevevő teherjárművek közlekedéséhez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatóságai éves behajtási engedélyt fognak kiadni. A behajtási engedély kiadásához szükséges az igénylő személyazonosságával, a telephely címével, a jármű típusának megjelölésével, valamint tömegének feltüntetésével az illetékes megyei igazgatóság címére történő igény megküldése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!