Hírek

2010.09.04. 05:59

A betegek kárára megy a vita! Áram nélkül is rendelnek a fürdőben

Dunaújváros - Nagyon elszántak a kórház gyógyászati részlegének dolgozói: villany nélkül, a borús idő félhomályában is rendelnek az élményfürdőben. Mert a betegek számítanak rájuk...

Dunaújvárosi Hírlap

 

Vagyis egy hét elteltével sincs új fejlemény fürdőügyben. Illetve mégis történt valami: a Szent Pantaleon Kórház ügyvezető főigazgató-főorvosa, dr. Mészáros Lajos ajánlattal kereste meg a CIB Property Zrt.-t. A főigazgató levelének tanúsága szerint a bank nehéz helyzetbe hozta a kórházat azzal, hogy kikapcsoltatta az áramot. Hiába kötött a kórház bérleti szerződést a DVG Zrt.-vel, áram nélkül a fizikoterápiás és hydroterápiás ellátást szüneteltetni kell. Pedig óriási az igény az említett szakrendelésekre.

 

Panaszos betegek keresték fel szerkesztőségünket is azzal a kéréssel, hogy mondják meg végre, hogy mi a helyzet, elmenjük a megadott időpontban kezelésre, vagy nincs rendelés? Egyikőjük felháborodva mondta, hogy a zöld rendelőbe volt időpontja, ám mire oda ment volna, elköltöztették a gyógyászati részleget. Most az élményfürdőbe kapott időpontot jövő hétre...

 

A kórház főigazgatója arról tájékoztatta lapunkat, hogy azok a szakrendelések továbbra is fogadják a betegeket az élményfürdőben, amelyekhez nincs szükség áramra. Világítás nélkül, de működik a reumatológiai, ortopédiai, rehabilitációs ellátás, valamint a masszázs és a gyógytorna. A fizioterápia és hydroterápiápia viszont szünetel.

 

A kórház szeretné kiküszöbölni a CIB és az önkormányzat vezetői közötti vitából származó hátrányát, amely elsősorban a betegeket sújtja. Mészáros Lajos szerint megoldás lehetne, ha a DVG Zrt.-vel kötött bérleti szerződés megszüntése után hasonló feltételekkel az éleményfürdő-tulajdonos CIB Property Zrt.-vel kötnének bérleti szerződést. Az ajánlatát eljuttatta a CIB elnökének - várja a választ. Kanizsai Róbert szerint fontolóra veszik az ajánlatot.

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!