Hírek

2011.08.03. 02:29

Sóhajok hídja: vagy tiltás, vagy védőtető

Dunaújváros - Éppen tegnap érkezett meg postán a sárbogárdi hivatal végzése, amiben leírják, kinek és milyen feladata van a balesetveszélyes átjáróval kapcsolatban.

Gallai Péter

Mivel az átjáró a Vasmű út 10/a alatti társasház és az önkormányzat tulajdonában van, ezért a sárbogárdi jegyzőt jelölte ki illetékesnek a megyei kormányhivatal. Az ottani szakemberek áprilisban helyszíni szemlét tartottak és megállapították: az átjáró alatt közlekedőkre valóban balesetveszélyt jelent. Ezért, valamint az állékonyság kivizsgálására statikai szakvélemény készíttetésére kötelezték a tulajdonosokat. A tizenöt napos határidőt a dunaújvárosi önkormányzat kérésére meghosszabbították, június 30-ig. A hivatal végül önállóan elkészíttette - a társasház lakói nem tudnak és nem is akarnak fizetni az átjáró miatt - az előírt szakvéleményt egy külsős szakemberrel, amit eljuttattak Sárbogárdra. Az állásfoglalás elkészült, a határozat tegnap érkezett meg a városházára.

Mint a hivatal illetékes igazgatóságán megtudtuk: ebben az szerepel, hogy a tulajdonosokat kötelezték a folyosó haladéktalan, azonnali lezárására. A határozat másik része szintén a tulajdonosokat érinti. Eszerint az omlásveszély miatt vagy megtiltják a gyalogos és gépjárműforgalmat az átjáró alatt, vagy nehéz állványzat segítségével védőtetőt emelnek. Erre harminc nap áll rendelkezésre, ezen idő alatt dől el, melyik mellett döntenek.

Előbbi forgalmirend változással és akadállyal járna, utóbbi viszont költséges beruházás. Bármelyik lehetőséget is választják: mindkettőt addig kell fenntartani, amíg helyreállítják, vagy - elbontják az átjárót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!