Hírek

2011.12.19. 03:29

Hová tűntek a városőrök?

Dunaújváros - Többen hiányolják őket az utcáról, és azt kérdezik: hová tűntek a városőrök?! Nos, az első közfoglalkoztatási pályázat lejárt, de jövőre akár bővülhet is a városőrök létszáma.

zaol.hu

- A nyolc fős takarító csoportunk az év végéig még tovább dolgozik, hiszen ők a városőröknél később álltak munkába. Az óvodák és iskolák közvetlen környezetét teszik rendbe. Működik a diszpécserközpontunk is. Továbbra is fogadjuk a lakossági bejelentéseket, amelyeket továbbítunk az önkormányzatnak. És persze nagyon várjuk az új közfoglalkoztatási pályázatot, amelyet remélhetőleg a már két ünnep között megjelenik - mondta el Hosszú János.

A Rendezett Dunaújvárosért program vezetője hozzátette: ha minden a tervek szerint alakul, jövőre akár meg is duplázhatják az idei, összesen negyvenhárom fős létszámot. Jönnek érdeklődők, akik szeretnének a városőrségnél dolgozni, ám egyelőre türelemre intik őket:

- Szeretnénk húsz-harminc főre emelni a takarítók létszámát. Az iskoláknál pedig reggel és délután városőrök segíthetnék a diákok biztonságos közlekedését. Egyelőre azonban kivárunk, hiszen elképzelhető, hogy 2012-ben átalakul a közfoglalkoztatás rendszere. Jelen pillanatban nem tudjuk, pontosan hány embert, s hány órában tudunk majd foglalkoztatni - mondja Hosszú János.

- Eleinte kaptunk az emberektől hideget-meleget, de örömmel mondhatom, az idő előrehaladtával sokkal több pozitív visszajelzés érkezett. És ahogy említettem is, továbbra is él a diszpécserközpontunk száma (25/788-968), s működik a honlapunk is már: www.dcko.ewk.hu. Az emberek elérhetnek bennünket, és remélem, hamarosan azzal a hírrel szolgálhatok, hogy a városőrség folytatja a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!