Hírek

2013.06.24. 10:09

Sikeres árvízi védekezés után

Az árvízi védekezésről és a helyreállítás menetéről tájékoztatta a sajtót dr. Bakondi György miniszterelnöki megbízott Kisapostagon.

Pekarek János

A fő védvonalak 61,4 százalékán visszabontották a megerősítéseket, 95 védett település közül 66-nál befejeződött a helyreállítás - mondta dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, árvízi helyreállítási miniszterelnöki biztos, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója hétfőn délelőtt Kisapostagon, a Panoráma utca végén rendezett sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: Magyarországon még két út van lezárva a helyreállítási munkálatok miatt, az összes többi, korábban lezárt útvonalat megnyitották a közlekedés előtt. Az árvízveszély miatt kitelepítettek 85 százaléka már visszatérhetett otthonába. A többieknek a belvíz visszahúzódására, a falak kiszáradására, a fertőtlenítésre kell várniuk.

 


Dr. Bakondi György Kisapostagon tartott sajtótájékoztatót

 

Az altábornagy mindenkinek kikfejezte köszönetét, aki hivatásosként vagy önkéntesként részt vett a védekezésben. Dr. Dorkota Lajos megyei kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke ugyancsak kifejezte köszönetét, majd azt mondta: június 10-én az eddigi rekord fölött 27 centiméterrel tetőzött a Duna Adonynál és Dunaújvárosnál.  





Két járás hét településén kellett védekezni. Száznegyvenezer homokzsákot raktak le - ebből nyolcvanezret itt, Kisapostagnál. Az ár levonult, a helyreállítás megkezdődött, helyenként be is fejeződött. Zajlik a szúnyoggyérítés, a homokzsákokat kedden mindenütt kiürítik és elhelyezik biztonságos helyen. Schreiner Béla kisapostagi polgármesternek, mint mondta, már csak a köszönetnyilvánítás maradt. Örömmel jegyezte meg, hogy a faluban egyetlen lakóházba sem tört be a víz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!