Hírek

2013.10.14. 18:20

Ádám otthon a suliban

Dunaújváros - Lapunk régi barátja névre szóló székkel rendelkezik a focipályán, és kiválóan érzi magát barátai között.

Pekarek János

Ádám jól van! - ez a legfontosabb, amit közölhetünk Szatmári Ádámról, szerkesztőségünk régi és ifjú barátjáról, a Móricz Zsigmond Általános Iskola immár hatodik osztályos diákjáról.

Bizonyára emlékeznek olvasóink Ádámra, akiért iskolájának tanulói és sok-sok felnőtt a környékbeli településeken valamint természetesen a városban műanyagkupak-gyűjtő akciót rendezett.

Képünk a Móricz-iskola október 6-i ünnepségén készült Ádámról és barátairól. Régi barátunk verset mondott akkor (Fotó: Bajusz György)

A súlyos izombetegségben szenvedő fiú ugyanis csak úgy léphetett felső tagozatba, ha osztálya kedvéért jelentősen átalakítják az iskola addig használaton kívül lévő udvari politechnika termét akadálymentes osztályteremmé.

Ádám jobbára csak kerekesszékes tud közlekedni, ezért számára megoldhatatlan lett volna az iskolában zajló kabinetrendszerű, azaz óránként más szaktanteremben zajló oktatás. A kupakgyűjtés az átépítésre kellett.

Sikerült! Édesanyja szerint kiválóan bevált, hogy Ádám továbbra is barátaival járhat iskolába. Ahogyan az is sikere, hogy a DPASE VIP-szurkolójaként minden hazai focimeccsen ott lehet. Tervei szerint ő is nagy játékos lesz....

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!