Hírek

2014.01.07. 15:05

Amikor a jószándék is ellenérzést szül...

Dunaújváros - Felháborodott nyugdíjas olvasónk kereste fel szerkesztőségünket az önkormányzattól kapott tértivevényes levéllel.

Körmendi Erzsébet

- Miért kellett a város nyugdíjasainak karácsony előtt kifizetett ötezer forintos ajándékról tértivevényes ajánlott levélben értesíteni az érintetteket -   szegezte nekünk a kérdést. Nem az ötezer forintot kifogásolta, azt köszöni szépen, mert bizony elfért a nyugdíj mellé kiegészítésként. Az bántotta, hogy az erről szóló, Cserna Gábor polgármester által személyesen aláírt határozatot és köszöntőlevelet tértivevényes ajánlott levélben küldte ki az önkormányzat, ami becslése szerint további, legalább ötszáz forintos, tizennégyezer nyugdíjassal számolva 7 millió forintos pluszköltséget jelent. Miért nem oldotta meg ezt az önkormányzat egyszerűbben és költségtakarékosabban, akár a közmunkások által kikézbesített levél, akár a pénz feladóvevényére írt üzenettel - kérdezte olvasónk.

A tértivevényes boríték és tartalma - olvasónk drágállja a körítést

A felvetésre Pálfi-Németh Tünde, az önkormányzat sajtószóvivője válaszolt lapunknak. Tájékoztatásából egyértelműen kiderült, hogy az önkormányzatnak nincs választási lehetősége, mert a Közigazgatási Hatósági Eljárásról és Szolgáltatásról szóló 2004. évi CXL tv. előírásainak megfelelően a határozatokat tértivevényes formában kell postázni az ügyfeleknek.

Tehát a döntés közlésére vonatkozó jogszabályi rendelkezések miatt szükséges és kötelező a határozatokat postai úton, tértivevényes formában megküldeni, tekintettel arra, hogy a hatóság felé a határozatok átvételét igazolnia is kell.

- Hivatalunk a határozatok megküldésekor, a törvényes eljárásrendet betartva járt el - tette hozzá a sajtószóvivő.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!