Hírek

2014.02.17. 15:45

A Szórád Márton útról hiányzik a postaláda

Dunaújváros - Olvasónk észrevette egy postaláda hiányát, és érdeklődik utcáink megszokott tartozéka után.

Pekarek János

Mindannyiunk életéhez hozzátartoznak a postaládák - amelyek nem egyszerűen megszokott színfoltot jelentenek a városban, hanem kedves emlékeket is egyben.

Talán ezért van az, hogy a városlakók darabszám szerint számontartják az utcakép részeiként szolgáló, hagyományos, piros ládákat.

Vagy a hiányukat. Olvasónk képeslapot adott fel a Kallós Dezső utcából, egy régi postaládára vonatkozó kérdésével.

- Miért vitték el a postaládát a Szórád Márton út sarkáról, az újságos pavilon mögül? Forgalmas hely ez! - írja az olvasó, és ami a forgalmat illeti, minden bizonnyal igaza van.

Becslésünk szerint a Szórád Márton út, Építók útja találkozása az egyik, ha nem a legforgalmasabb csomópont Dunaújvárosban, mind a gyalogos, mind az autós forgalmat tekintve.

Igaz, ez még nem jelenti azt, hogy a nagy forgalom a postai levelezésben is megmutatkozik! Úgy sejtjük, hogy ahogyan a postai táviratok forgalma drámai mértékben visszaesett az elmúlt húsz évben az internet, az e-mail és a mobiltelefon, az sms-üzenetek viharos terjedésével (a távirat gyakorlatilag halott), úgy a postai levelek forgalma is bizonyára megsínylette az digitális társadalom terjedését.

Feltettük kérdéseinket a Magyar Posta központi szóvivőjének, és bírjuk ígéretét: utánanéz a dolognak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!