Hírek

2015.09.08. 15:14

Ha nem látsz, se hagyj fel az élettel! - Barbara körbekerékpározta a Balatont

Dunaújváros – Kedves riportalanyunk, Jovány Barbara emlékezetes nyáron van túl! Reméljük, az ősze is sikeres lesz...

Pekarek János

Minden gondja ellenére szép nyár után van kedves riportalanyunk, Jovány Barbara. Tudják, ő az a fiatal lány, aki vak létére is igen jól kormányozza az életét – pedig betegsége után sem kímélte őt az élet.

Legutóbb, a nyár közepén arról számolhattunk be, hogy bár elkezdődött nagymamájától örökölt, első önálló lakásának felújítása – az nem halad abban az ütemben, mint ahogyan szeretné. Annak ellenére sem, hogy a városi önkormányzat megígérte: a DVG Zrt. szakemberei közreműködnek az építési munkálatokban.

Persze, Barbarának már az is később lenne az általa vártnál, ha ma megkaphatná a kulcsokat... Hiszen sok éve él együtt féltestvérével egy közös lakásban, és ez egyiküknek sem ideális állapot. Azért barátai lépésről lépésre rendbehozták már majdnem teljesen a fürdőszobát a régi-új lakásban.

Jovány Barbara vakvezető kutyájával, még a nyáron (Fotó: Zsedrovits Enikő)

Arról is írtunk a múltkor, hogy Barbarának nagyon hiányzik a strandolás! Nos, ezt sem kellett teljesen nélkülöznie: régi ismerőse, Csathó Gábor tanár úr családjával együtt őt is elvitte a Velencei-tóhoz, ahol kitűnően sikerült pancsolós napot csaptak! Ennek értékét növelte, hogy e kiránduláson ott volt Barbara aranyszőrű retriver kutyája is. Mi több, a strandolást egy remekül sikerült tandem-biciklizés is követte!

S itt kell elmondanunk, hogy Barbara minden alkalmat kihasznál a szabadidő hasznos és egészséges eltöltésére. Augusztus 21-22-23-án vakok és látók vegyes csoportjával együtt megvalósította egyik régi álmát: körbekerékpározta a Balatont! Dunaújvárosból vonattal utazott fel a fővárosba, onnan ugyancsak vonattal Balatonalmádiba, majd társaságával együtt pedálozták végig a tó körüli kerékpárutat. Feledhetetlen élmény volt...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!