Hírek

2016.12.05. 20:50

Áramszünet: később!

Dunaújváros - Elmarad a most pénteki belvárosi áramszünet: majd valamikor 2017 márciusában iktatják be.

Pekarek János

A minap beszámoltunk arról, hogy elég szerencsétlen módon december 9-re, vagyis e hét péntekére, reggel nyolc és délután négy óra közé tervezett egy áramszünetet a belvárosba az áramszolgáltató cég - amiért a posta, két bank, a földhivatal, továbbá más, nagy közönséget vonzó vállalkozások napi munkája vált volna lehetetlenné, mondhatni a teljes ügyfélfogadási idő alatt.

Igaz, az áramszünetre az egyik vállalkozás kérése miatt lett volna szükség.

Az áramszünetre a Corner Trade Kft. által kért elektromos kapacitásnövelés miatt lett volna szükség. Olyan trafószerelést végeztek volna ugyanis az E.ON szakemberei, amit biztonsági okokból csak nappal, jó látási viszonyok között szabad. Szombaton és ünnepnapon pedig most, az adventi időszakban nem lett volna szerencsés a belvárosban kiiktatni a villanyt. Az érintett cégek tiltakoztak, az E.ON több választási lehetőséget is felkínált - írtuk legutóbbi cikkünkben. Nos, az egyeztetések azóta sikerre vezettek, tudtuk meg Pinczési Istvántól, a Corner egyik tulajdonosától.

Az áramszolgáltató elhalasztotta a munkát, majd 2017. márciusában, egy szombaton lesz az az áramszünet, ami a trafócsere miatt indokolt. Addig a Corner egy ideiglenes megoldással biztosítja áramszükségletét. Úgy tudjuk, hogy a nagyobb elektromos kapacitás a Csillag Házban működő hotel igényei miatt lenne fontos. Az egy munkanapos áramkimaradás viszont sok galibát okozna most, túl sok intézménynek, vállalkozásnak kellene bezárnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!