Hírek

2017.08.23. 17:24

Hittantáborban voltak a dunaújvárosi evangélikus gyerekek

DUNAÚJVÁROS-FEHÉRVÁRCSURGÓ A páratlan szépségű Károlyi-kastély frissen felújított épületcsoportjában és gyönyörű parkjában táboroztak evangélikus gyerekek.

Pekarek János

Kincskereső evangélikus hittantábort szerveztek a dunaújvárosi és környékbeli gyerekeknek Fehérvárcsurgón augusztus 14-től 18-ig.

Amint azt a tábor egyik szervezőjétől és vezetőjétől, Stermeczki András dunaújvárosi és kisapostagi evangélikus lelkésztől megtudtuk, a tábor birtokbavételének napjától, múlt hétfőtől kezdve az „elrejtett kincs” keresése határozta meg az összejövetelt.E szellemi, lelki kincsek keresése mellett kirándulásokat tettek a közeli Gaja-patak szurdokába, számháborút szerveztek, majd dramaturgiai, kézművességi és teremtő alkotási foglalkozások következtek, közösségi játékok bemutatójával, továbbá kirándulásokkal a közeli vizekhez, sok-sok játékkal, sétával a páratlan szépségű fehérvárcsurgói kastélyparkban. ,

A hittantábor résztvevői a fehérvárcsurgói kastély udvarán Fotó: Amatőr felvétel

A kincskeresés, mint fő motívum, a tábor utolsó napjáig meghatározta a napirendet, több csoportban zajlottak az ehhez kapcsolódó vetélkedők. A gazdag programokon összesen negyvenkét gyerek vett részt a városból és környékéről, tudtuk meg a vezető lelkésztől. A táborozók nemcsak a Biblia ihlette kincskeresés élményeiben részesültek, hanem részletesen megismerhették az egykori tulajdonos Károlyi-család által vezetett kastélyfelújítást, a magyar állam és az európai unió által támogatott épület- és parkfelújítás részleteit, további különböző bátorságpróbákon is részt vehettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!