Hírek

2017.08.13. 18:20

24 órás horgászversenyt rendeztek a kulcsi természetvédő horgászok

KULCS Idén már csak egyetlen kategóriát, a maratoni, huszonnégy órás horgászversenyt hirdette meg a Kulcsi Horgász és Természetvédő Egyesület szombatra.

Balla Tibor

Azt viszont immáron harmadik alkalommal. Mérei Lajosnak, az egyesület elnökének köztudottan szívügye a horgászat és a kulcsi Duna-part. Lényegében szerelmes belé. Amikor három éve először meghirdette, épp csak néhányan csatlakoztak hozzá, mára azonban már úgy néz ki, talán ki is növik a Hullám utca alatti Duna-partszakaszt, annyian csatlakoztak hozzájuk.

A zord időjárás persze nem kedvezett a versenyzőknek, hiszen a nagy szél miatt a sokkal hatékonyabb úszós módszert nem alkalmazhatták, csak fenekezni tudtak.

Bozsó Béla, Bozsó György és Kulsner Antal is részt vett a 24 órás versenyen
Fotó: Ady Géza

A természetvédelem miatt szigorú szabályok voltak érvényesek az egész napos versenyen. Természetesen csak érvényes horgászengedéllyel vehetett részt bárki, és a védett halakat mérlegelés után vissza kellett dobni természetes közegébe, a vízbe. A versenyt Mészáros Róbert nyerte közel öt kilogrammnyi hallal, a második Barna István, a harmadik pedig Lelki György lett. A legkisebb halat Pánczél András, amíg a legnagyobbat Barna István fogta.

A versengés sajnos nem happy enddel ért véget, hajnalban egy utasszállító hajó olyan sebességgel haladt el mellettük, hogy a hullámzás szákokat, botokat, telefonokat sodort a vízbe. Mérei Lajos teljes fogását elvitte a víz, így ő most kimaradt az értékelésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!