Hírek

2017.08.14. 19:02

25 éve írtuk: Kellemesen csalódtak a mezőgazdászok

„Nem tudunk mit kezdeni a lakásban időnként összegyűlő újsághalommal. A régi beidegződés szerint várjuk a kisiskolásokat, akik a papírgyűjtési akciók keretében megszabadítottak bennünket a kötegektől, de csak nem jönnek.

Körmendi Erzsébet

Más is így lehet ezzel, mert a szeméttároló konténer mellett sokszor ott az újságkupac, hátha valaki még pénzt tud csinálni belőle.” - írta lapelődünk, A Hírlap 1992. augusztus 14-én. A cikk azzal folytatódott, hogy a jövő a papírhulladék begyűjtésében - a MÉH munkájában is - változást hoz majd, a privatizáció ezt a területet sem kerülheti el. De erről akkor még korai volt beszélni.

A Pentelei napok előzetesében azt olvashattuk a lapban, hogy a rendezvény penteleiek találkozójával kezdődik augusztus 19-én, másnap pedig a szigeten folytatódtak az ünnepi programok kulturális és sporteseményekkel megspékelve.

Kellemesen csalódtak a mezőgazdászok: közepesnél jóval gyengébb termésre számítottak, ám végül közepes volt volt a betakarított mennyiség. Búzából a tervezett 4,5 tonna helyett hektáronként 4,7 tonnát szállíthattak a raktárakba. A minőség is jó volt, így gond nélkül megtörtént az értékesítés. A dunaújvárosi szövetkezetnél abban az évben is megülték az új kenyér ünnepét, ám szakítva a régi „baracsi” hagyományokkal, abban az évben már másodszor szerveztek közös programot a Pentelei Napok keretében.

Kenyér mellé a húsról... Megírta lapelődünk: „Elkerülhetetlennek ítélik a hús árának emelését. A begyűrűző költségek - a felvásárlási, az energiaárak és a bérköltségek növekedése, továbbá a magas banki kamatok - elkerülhetetlenné teszik a húsár növekedését. Hangsúlyozzák, hogy csak a ténylegesen indokolt költségeket lehet elismertetni, a túlméretezett végkapacitások finanszírozását azonban nem lehet a fogyasztókra hárítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!