Hírek

2017.05.11. 17:04

25 éve írtuk - Rosti Pál emlékezete

Dunaújváros - Szennyezett a városi levegő. Együttműködés a vasmű és Bábolna között - Zaporozsjéban. Népfőiskola alakul.

Pekarek János

Szennyezett Dunaújváros levegője: a lebegő és lerakódó por mennyisége meghaladja az engedélyezett határértéket - írta huszonöt évvel ezelőtt, 1992. május 12-én elődünk, A Hírlap.

- Ráadásul jóval több por szennyezi a levegőt, amióta közúton szállítják a kikötőből a vasműbe az ércet és néha a szenet. Együttműködési szerződést írt alá csütörtökön a Dunai Vasmű és a Bábolna Részvénytársaság vezérigazgatója. Közös tevékenységük egy zaporozsjei ajánlatra épül: kohászati nagyvállaltunk tőlük vásárolna a jövőben kiváló minőségű vasércet, és ennek fejében a Bábolna Rt. egy 560 anyakocát és 10 ezer hízót felnevelő sertéstelepet létesítene az ottani állami gazdaságban, takarmánykeverővel és feldolgozóval együtt, mintegy két és félmillió dollár értékben. Az élet pártján állunk, nem vagyunk abortuszpártiak, de bármilyen adminisztratív szigorítást helytelennek tartunk - hangzott el a pénteki, abortoszügyi lakossági fórumon.

Rosti Pál életművének megismertetésére, emlékének ápolására Fotótörténeti Alapítványt hoznak létre. A dunaújvárosi önkormányzat kétszázezer forinttal lett társalapító az MMK és Könyvtár, a Balatoni Rt. és a Super Color mellett. Az alapítvány egyik célja, hogy kiadják fakszimilében Rosti Pál Úti emlékezetek Amerikából című albumát, amelyben a fotográfus közép-amerikai élményeit örökítette meg. A Dunamenti Regionális Népfőiskola holnap tartja alakuló közgyűlését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!