Hírek

2014.02.28. 22:43

950 új munkahely Dunaújvárosban

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken látogatást tett Fejér megyében a Hankook egy Dunaújváros melletti gyárában és Ercsi-Sinatelepen, a dunai árvízvédelmi fővédvonalon.

Várkonyi Zsolt

Erről a miniszterelnököt kísérő Galambos Dénes kormánymegbízottól, a kormánypárt országgyűlési képviselő jelöltjétől kértünk tájékoztatást.

Orbán Viktor miniszterelnök és Galambos Dénes megyei kormánymegbízott a gyár bejáratánál
Fotó-mti: Kovács Attila

Orbán Viktor miniszterelnököt az abroncsgyár gyártókapacitását jelentősen növelő, már folyamatban lévő, harmadik beruházási ütemről tájékoztatta a vállalat ügyvezető igazgatója, Lee Sang Il. Galambos Dénes elmondta, hogy rajta kívül Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere és az gumigyár több felelős vezető szakembere vett részt a találkozón.

Galambos Dénes kormánymegbízott hozzátette, hogy ő a kerekasztal-beszélgetésen azt emelte ki, hogy a megyei kormányhivatal – a munkaügyi szakigazgatási szerve közreműködésével –, hatékonyan segíti a foglalkoztatás bővítését munkaerő-közvetítéssel, csoportos toborzással, betanító képzésekkel. A Hankook munkavállalóinak létszáma a beruházás harmadik ütemének megvalósításával tovább nő, összesen 950 új álláshely jön létre.

Ezt követően gyárlátogatásra hívták meg a vendégeket. amelyen a vállalat vezetője bemutatta az új beruházás harmadik ütemének építkezését.

A miniszterelnöki látogatás második helyszíne Ercsi-Sinatelep volt. Orbán Viktor a Fejér megyei állami árvízvédelmi fővédvonalon megtekintette az európai uniós támogatású Duna Projekt révén tovább épülő – a „KÖDU-3 projektelemként” csaknem másfél milliárd forint összköltséggel erősített – Adony-Ercsi védelmi szakaszt.

Csonki István, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója a helyszínen – ahol ekkor is hatalmas munkagépek dolgoztak –, elmondta: e védelmi szakasz teljes hossza 31,4 kilométer, a védett terület nagysága 51 négyzetkilométer. E védett területen közel ötezer ember él, kétezer ingatlan található: Adony, Sinatelep teljes területe, valamint Ercsi és Iváncsa egy kisebb része. A védett terület legnagyobb része termőterület, az ország egyik legértékesebb, mintegy 35 négyzetkilométernyi szántó területe itt található. A gátszélesítési, -erősítési, töltésépítési, aszfaltburkolásos stabilizálási kivitelezési munkák június 30-áig befejeződnek. A beruházás megvalósításával a Fejér megyei állami árvízvédelmi vonalak 100 százalékos biztonságúra kiépülnek, így Ercsi, Sinatelep és Adony település a legnagyobb árvíz esetén is teljes védelmet élveznek.

Orbán Viktor miniszterelnök ezt követően a dunaújvárosi sportéletről, a női kézilabdázás és az utánpótlás helyzetéről, jövőjéről folytatott eszmecserét Radulovics Bojanával az ercsi kikötőnél, egy vendéglőben. A kétszer is a világ legjobbjának választott, olimpiai ezüstérmes, kiváló kézilabdázó nő, a DKKA szakmai vezetője a beszélgetés végén a dunaújvárosi női kézilabda csapat mezével, továbbá egy üveg eredeti palicsi pálinkával ajándékozta meg a miniszterelnököt – tájékoztatott a Dunaújvárosi Hírlap megkeresésére Galambos Dénes kormánymegbízott, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!