Hírek

2015.07.15. 15:08

A balesetveszély ellen - Hosszú a kocsisor, de sokkal jobb lesz a dunaújvárosi út a javítás után!

Dunaújváros - A közlekedők megértését kérik az útjavítók: ha befejezték munkájukat, mindenkinek jobb lesz!

Pekarek János

Három munkaterületen dolgoznak egyszerre az útjavító munkások, mondta el  Nagy Zsolt, a kivitelezést végző cég építőipari ágazatvezetője.

Mindhárom helyszínen az önkormányzat megrendelésére folyik a munka. A belvárosi Babits utcában a tönkrement járdát bontották el, ott térköves gyalogjárót építenek, új járdaszegéllyel, kukatárolóval., a hónap végére.

A Szilágyi Erzsébet út-Aranyvölgyi út kereszteződésénél a balesetveszélyes aszfaltgyűrődéseket gyalulják el, és készítenek a helyükbe új, sima aszfaltot. A kereszteződéstől folyamatosan haladnak lefelé a munkával a Baracsi úti csomópont irányába. Itt várhatóan két-három hét alatt készülnek el a feladatokkal.

Az egyik legérzékenyebb helyszínen, az Aranyvölgyi út, Baracsi út kereszteződésénél dolgoznak az útjavítók, néhány hétig
Fotó: Zsedrovits Enikő

Végül az ezzel szomszédos helyszínen, a hamburgeres előtt megsüllyedt víznyelő aknafedeleket emelnek vissza az úttest szintjére, és új rácsokkal látják el azokat. Ezután itt is új aszfaltborítást kap az út, néhány héten belül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!