Hírek

2015.04.29. 15:18

A ballagás után már az érettségi várja a fiatalokat

Dunaújváros – Szerda délután búcsúztak el iskolájuktól a Kereskedelmi középiskola diákjai. A ballagások csütörtökön folytatódnak.

Szabó Szabolcs

A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép- és Szakiskola kilenc végzős osztályának 190 diákját búcsúztatták el a szerda délután rendezett ballagási ünnepségen.

Az intézmény igazgatója, Magyar András ünnepi beszédében így szólt a „nagybetűs életbe" kilépő végzősökhöz: „Legyen mindig önbizalmad. Ismerd meg a képességeidet. Légy nyitott az új dolgokra, és soha de soha ne félj a csalódástól. Ne félj tőle, mert nem tudod elkerülni. Ahogy az útelágazások jönnek időről időre, úgy a csalódásokat sem lehet elkerülni. De nem is kell, mert ezek is tapasztalatokkal vérteznek fel, s minél gyorsabban fel tudod dolgozni, annál erősebbé válsz majd általa. Tudod mi az, amit el tudsz kerülni? A kudarcot. Mert nincs olyan, hogy kudarc, amíg te magad fel nem adod."

Az érettségi május 4-én, hétfőn reggel nyolc órakor a magyar nyelv és irodalom vizsgával kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!