Hírek

2013.01.21. 17:21

A Barátság városrész „főtere” erősen megkopott már

Dunaújváros - Egy olvasónk külön felhívta figyelmünket arra, ami várható volt, amire már sokan számítottak, s amitől legalább ennyien féltek: megszűnt egy régi, sokaknak nevezetes emléket jelentő ABC-áruház.

Pekarek János

Ez volt egykor a Barátság városrész főtere, ahol kiskereskedelmi egységek, nagy bolt, szolgáltatás, posta, rendelő, szórakozóhely is találtatott. Most már leginkább parkolóhelyként működik. Arra jó..

Az ajtón belülről felragasztva nagy, fehér rajzlap, rajta kézzel írva, csupa nagy betűkkel: A BOLT ZÁRVA! Azok számára, akiknek nem lenne egyértelmű a lelakatolt bejárati ajtó, és a belülről keresztbefordított bevásárlókosarak oszlopa. Az egykori 50-es ABC, a Barátság városrész tősgyökeres bevásárlóhelye, utóbb egy nemzetközi áruházlánc tagja: megszűnt. Egy, ugyancsak a bolt ajtajára belülről felragasztott, valamivel kisebb  cédula arról szól, hogy: Értesítés.

Tisztelt Vásárlóink! Az ÜZLET a mai naptól BEZÁRT! A legközelebbi (ilyen és ilyen)  üzlet (itt és itt) található. Megértésüket köszönjük. Dunaújváros, 2013. 01. 08.A pultok még ott vannak, üresen, persze, és kissé távolabbról nézve teljesen olyan a kép, mintha mi sem történt volna ott. El is intézhetnénk azzal, hogy valóban nem történt semmi, ha... Ha nem néznénk körül azon a helyen, ahol egykor ez a kereskedelminek tartott, anno inkább közintézményként működött ABC-áruház elhelyezkedett. Közvetlen szomszédságában volt egykoron a Hangulat presszó, majd bár. Később klub. Most: zárva.

Ajtaján a nyitvatartást jelző tábla akkurátusan felsorolja a hét napjait. A nyitás és a zárás oszlopában azonban mind a hét napon csak egy vízszintes vonal... A másik oldalon, a csak nyolcemeletesként emlegetett garzonház földszintjén valamikor cipész, Patyolat, más kisboltok működtek. Most a sarokban a húsbolt portálja: zárva. Mellett fodrászat: zárva. A zöldség-gyümölcs bolt működik (még?), mellette a sportbolt: zárva. Úgy tűnik, hogy erős visszafejlődés tanúi vagyunk. Reményt csak az adhat, hogy a kis posta és az orvosi rendelő, valamint az út másik oldalán az óvoda még működik. Azonban, ha meggondoljuk, manapság ezek sem túl nagy reményekre jogosító intézmények. Hideg szél fúj arra...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!