Hírek

2017.01.12. 18:07

A belváros egyik legszebb utcáját újítják fel

Dunaújváros - Helyreállítják a Babits utca és a Bartók tér sarkán, az Üzletház előtti járda egy szakaszát.

Pekarek János

Feltehetően a mostani, extrém hideg is hozzájárult azokhoz a meghibásodásokhoz, amelyeket a Babits utca Üzletház felőli végének járdáján tapasztalhattak az arra járó gyalogosok.

Fényképünk már azt a fázist ábrázolja, amikor megkezdődött a hibák kijavítása. Vagyis: felszedték a fölhullámosodott, esetenként a helyükről kifordult térkőburkolat darabjait.

Felszedték a felpúposodott burkolatot a Babits utcában Fotó: Ady Géza

A balesetveszély elkerülése érdekében nem csak elkerítették az érintett járdaszakaszt, hanem a helyreállítással sem várnak.

Az eddigi térkőburkolat-telepítés és a járda- valamint az úttest-korszerűsítés következtében egyébként a Babits utca (a korábbi Beloiannisz utca) lett a belváros egyik legdekoratívabb utcácskája. Ezzel mintegy kihasználva az utca adottságait: elvégre a Vasmű út felől a Bartók színházig emelkedő kis út igazán maradandó látvánnyal szolgál még a helybelieknek is, nem hogy a városba látogató idegeneknek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!