Hírek

2013.02.04. 16:50

A belváros üzlethelyiségei, másféle szempontból

Dunaújváros - Körüljártuk a belvárost a minap, üres, kiadatlan, kiadó üzlethelyiségeket térképezve. Szomorú volt. De legalább egy jó dolog kiderült: fejlődés is van!

Pekarek János

A minap körbejártuk a belvárost, szemügyre venni, mely boltok zártak be, szűntek meg, tűntek el az életünkből.

Bizony: csak a Vasmű út-Építők útja-Szórád Márton út-Dózsa György út határolta négyszögben 22 (huszonkettő) darab olyan üzlethelyiséget találtunk, amely részben vagy egészben zárva volt, tönkrement, nem működött.

A Vasmű úti számítástechnikai üzlet nem zsugorodott, hanem duplájára nőtt. Más kérdés, hogy korábbi helyisége üres maradt (Fotó: Vohlmann György)

Örömünkre azonban akadt olyan is, amely nem zsugorodott, értsd: megszűnt, hanem bővült! Mi azt láttuk a kirakatok szemügyre vételezése alkalmából, hogy egy Vasmű úti komputerbolt harmada: üres. Nem örültünk ennek, mint más elhagyott üzletek látványának sem. Ez alkalommal viszont jó hírt kaptunk utólag.

Ahogyan a cég ügyvezetője közölte velünk, ebből az egyharmadnyi üzlethelyiségből költözött át  a vállalkozás a háromtagozatú helyiség kétharmadába. Éppen azért, mert megnövekedett munkáiknak október elsejétől úgy próbálnak eleget tenni, hogy  egy korábbi bankhelyiséget elfoglalva, addigi működési területüknél kétszer annyi helyet elfoglalva várják ügyfeleiket, tevékenységüket kiterjesztve.

Így cégük nem zsugorodott, hanem bővült. Örömünkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!