Hírek

2016.10.07. 19:25

Elkezdték telepíteni az új villanyoszlopokat

Dunaújváros - Csütörtökön délelőtt a szakemberek elkezdték telepíteni a városban azokat a villanyoszlopokat, amelyek a nagy forgalmú utaknál található zebrák megvilágítását erősítik.

Gallai Péter

Dunaújváros közgyűlése júliusban döntött arról, hogy a település területén lévő tizenöt gyalogátkelő és annak környezete plusz megvilágítást kap. A 35 millió forintos beruházás a napokban már látványos fázisba ért, hiszen először kiásták az érintett helyeken az oszlopok helyeit, illetve odavezették az elektromos áramot is, majd csütörtökön elkezdték behelyezni a ledes típusú fényforrásokat tartó oszlopokat is.

Tegnap a Vasmű úton dolgoztak a kandeláberek telepítésén
Fotó: Zsedrovits Enikő

A közgyűlési előterjesztés szerint plusz kandelábereket telepítenek többek között az erdei tornapályához, a Vasmű út - Ady utca, a Vasmű út - Babits, a Vasmű út - Kossuth Lajos, az Építők útja - Görbe utca, a Baracsi út - Nyárfa utca, a Római körút - Váci utca kereszteződésnél, valamint a Római körút 38. és Római körút 41. szám, továbbá a Dózsa György úton a főposta előtt lévő zebrához.

A beruházás egyébként szóba került a Dunaújvárosi Baleset-megelőzési Bizottság legutóbbi ülésén is. Úgy tudjuk, ott az hangzott el: leghamarabb október 15-re fejezik be a munkálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!