Hírek

2017.05.03. 16:40

Próbára tehetjük vezetési tudásunkat Dunaújvárosban

Városunkba érkezett tegnap a Magyar Autóklub Biztonságosan közlekedni egy életúton elnevezésű országjáró közlekedésbiztonsági és oktató programja az Aranyvölgyi úti bevásárlóközpont parkolójába.

Balla Tibor

A megnyitón Timkó Attila, a Magyar Autóklub Közlekedésbiztonsági Szakágának program-koordinátora köszöntötte a résztvevőket, és elmondta, a rendezvénysorozat 2006-ban kezdte meg országos méretekben a közlekedési morál javítását célzó preventív jellegű misszióját gyermekek és felnőttek számára. A megnyitón megjelent dr. Garamvölgyi László dandártábornok, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója, Németh Miklós alezredes, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője, Kőhalmi László zászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának titkára, Székely Zoltán százados, a katasztrófavédelem képviseletében, Szloboda György, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnökségi tagja, dr. Farkas Károly, a Magyar Autóklub Közép-Dunántúli regionális szervezet elnöke és Szabó Bakos György, a Magyar Autóklub regionális alelnöke.

A péntekig naponta 8-tól 18 óráig látogatható ingyenes rendezvény elfoglalja a nagyáruház parkolójának jó részét, hiszen az elméleti oktatások, tesztek egy erre a célra kialakított kamionban zajlanak, és több ügyességi és tesztpályát is kialakítottak. Egy speciális autóban ülve, "részegszemüveggel" a szemünk előtt kipróbálhatjuk, milyen a reakcióidőnk, életben marad-e a gyalogos. A fiatalok ügyességi kerékpárospályán mérhetik össze tudásukat. Egy négykerekű masinában tekerve kipróbálható, ittasan hogyan sikerülne a szlalompálya. A felnőtteknek a legkeményebb próbatétel a mobil vezetéstechnikai pályán a csúszós úton uralni az autót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!