Hírek

2016.07.01. 18:30

A bringás ember, aki elteker egész Albániáig

Dunaújváros – Már valahol Horvátországban jár kerékpáros barátunk, Matulai György, akiről a minap írtuk meg, hogy Albánia déli részébe igyekszik, röpke nyaralásra a családjával együtt – azonban nem hajlandó autóba ülni ennél kisebb távolságokon sem.

Pekarek János

Matulai György még a városhatárban készült szelfijén

Matulai György sikerrel teljesítette az első napi szakaszt, sőt, annál még egy kicsit többet is. Összesen száznegyvenöt kilométert tekert a szerda reggeli start után, igaz, nem annyira hegyes terepen, mint amivel majd a Balkánon találkozik.

Azt írta: Gyönyörű időben, enyhe oldalszélben tekertem Mohácsig. Közben Szekszárdon megebédeltem. A mohácsi történelmi emlékhelyen meghallgattam életem legnívósabb előadását a mohácsi vészről, előzményeiről és utóhatásairól is. Nagyon élveztem, habár mindig szerettem a történelmet.

A műsor végén az előadó ajánlott egy jó szállást Nagynyárádon. A horvát határ innen tíz kilométer.

Ja, és még valami. Szekszárd környékén nagyon jó lesz a szőlőtermés! Szeptember végén vagy október elején tervezek erre egy jó kis túrát.

Csütörtökön már nehezebb terepre érhetett barátunk, mert aznap este nem küldött útibeszámolót. De útjáról mindenképpen közlünk majd nem csak ilyen, napi száznál több letekert kilométer után készült visszaemlékezéseket, hanem egy összefoglaló jellegű interjút is. Amiben újra feltesszük azt az elmaradhatatlan és nehezen megválaszolható kérdést, hogy mi késztet egy hatvankét esztendős embert (Matulai Györgyöt) arra, hogy kalandot kalandra halmozva bóklássza be a Föld különböző országait, akár egy nyári szabadság ürügyén, mint ez esetben is.

Albánia, a jelek szerint, izgalmas ország. De már Szekszárd, Mohács is jó volt...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!