Hírek

2015.05.17. 16:02

Tekerés a végtelenbe! Két keréken, két pedálon mindig szép az élet

Dunaújváros - Hát ez is megvolt: a harmincegyedik...

Pekarek János

Mivel ott voltam az első Bringatúrán is, végigtekertem a távot oda-vissza, a szervezésbe is besegítettem (akkoriban ez még a Dunaújvárosi Hírlap ötlete, projektje volt), tagadhatatlan nosztalgiával gondoltam a kezdetekre.

Egyvalami azonban változatlan maradt azóta is: a résztvevők lelkesedése, jókedve, s az, hogy ma is minden korosztály érdeklődik az esemény iránt.

Az autósok viszont ma is ugyanolyan morcosak miatta, mint rég...

Piros mezben Zsömör Bálint István, aki megnyerte a fődíjat, egy fekvő kerékpárt!
Fotó: Zsedrovits Enikő

Közel ezerötszáz résztvevő regisztrált a 31. Bringatúra startja előtt a Városház téren, tudtuk meg Tompai-Popovics Andreától, a városi Tourinform Iroda vezetőjétől, az egyik főszervezőtől.

Ez a szám nem is olyan rossz ahhoz képest, hogy előző este és még a start reggelén is némi bizonytalan övezte a fő kérdést: elindul-e a Bringatúra, nem fenyegeti-e nagyobb zápor, égszakadás, földindulás a résztvevőket?

Végül is szombaton reggel fél kilenckor a felelősök meghozták a döntést: megrendezik a Bringatúrát (volt már, amikor egy későbbi időpontra kellett halasztani!), s ez a döntés jónak bizonyult.

Bár kissé változékony időben, hol napsütésben, hol borús, szeles körülmények között, de minden nagyobb baj nélkül, a megszokott körültekintő biztosítással, jókedvben lezajlott az idei Bringatúra is.

Már a bemelegítés érdekes és változatos volt. Mit ne mondjunk, például háromnegyed kilenckor Zumbertó és egy ifjú tanítványa mozgatta be a résztvevőket. Azaz: Szerecz Róbert zumbatanár irányította a bemelegítést. A várható nagy sikerrel!

A Mezőfalvára és vissza vezető harmincöt kilométeres úton előre telepített pontokon ásványvíz, javító bázisok, elsősegély várta a résztvevőket, ha... Tízre értek Mezőfalvára, tizenegykor indultak vissza, s fél tizenkettőkor ásványvízzel várták a beérkezőket a fő téren. Itt BMX-bemutató, tombolasorsolás szórakoztatta az egybegyűlteket, akik remekül érezték magukat.

Megjegyzendő, hogy a hibátlan lebonyolítást nem csak a rendőrség, a polgárőrök, tűzoltók és még sokan mások segítették önzetlenül, szakértelemmel, hanem középiskolások is, akik önkéntes munkájuk keretében e hétvégén is több városi rendezvény alkalmával bizonyították talpraesettségüket.

Ismét leszögezhetjük: több évtizedes találmányunk ezúttal is sikeres volt!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!