Hírek

2013.05.10. 17:22

A cél: elismert résszé lenni

Eddig csak jól-rosszul megtűrt vendégek voltak a sportlövők korábbi birodalmukban, a dunaújvárosi lőtéren. Ám ez a helyzet jogilag februártól, gyakorlatilag márciustól megváltozott!

Pekarek János

Voltam a lőtéren. 

Ez a nem is annyira régen még magától értetődő kijelentő mondat ma, egy igen hosszú és zűrös időszak után   teljesen új jelentést kapott. 

Azt jelenti, hogy a városi lőteret, ami a vasmű 12. számú kapujához vezető, úgynevezett tűzállói útból kiágazó kis zsákutcából érhető el, ismét eredeti rendeltetésének megfelelően használhatják a sportlövők. 

Akik évtizedekig csak éppenhogy megtűrt vendégek voltak egykori birtokukban, más bérlők-üzemeltetők mellett. Meg is látszott ez a valamikor az MHSZ (újszülötteknek: a szocialistának nevezett korszak Magyar Honvédelmi Szövetsége) fenntartott létesítményen. Még most is meglátszik - pedig a Dunaújvárosi Lövész   Sportegyesület tagjai és vezetői hihetetlenül nagy munkát végeztek ott, miután március elsejétől végre birtokon belülre kerültek.



Egyszerűen szólva: rengeteg melóval kivakarták a koszból a lőteret! A korábbi beázások nyomainak eltüntetéséhez azonban ez az idő (egyelőre!) kevésnek bizonyult. 

Az azonban már most is látszik, hogy a helyiségek és lőállások alkalmasak eredeti feladatuk ellátására. Sőt! 

Ahogyan azt az egyesület méltán büszke vezetői pénteken bemutatták a város vezetőinek és meghívott vendégeiknek, ez a lőtér remek helyet biztosíthat még az íjászegyleteknek, paintball- (festékpatron)lövészeknek, airsoft-lövőknek is, és vadászpuska-belövéshez is külön lőállással rendelkeznek. 

S akkor még nem beszéltünk a légpisztoly- és légpuska-lövészekről, a szabadpisztoly- és sportpuska-, szabadpuska-, standardpuska-lövészekről. Akiknek számára  rendszeresen rendeznek  versenyeket, kihasználva, hogy Dunaújváros az ország közepén helyezkedik el, kiválóan megközelíthető gyakorlatilag minden sportlövésznek. 

Elég csak egyik legutóbbi versenyüket említeni, amit minden számban és -távon rendeztek, s amelyre Zalaegerszegtől Bajáig, Kapuvártól Szentesig jöttek versenyzők!  - A város minél inkább elismert, fejlődő részévé szeretnénk válni! - jelentette ki a pénteki bemutatón Szűcs László, a sportlövész egyesület elnöke. Hozzátette: komoly tagtoborzásba is fognak, lévén a lövészet remek, fegyelemre  nevelő, jellemfejlesztő  sport. 

Ezt már az egyesület közelmúltja is bizonyítja. Kivárták a lehetőséget...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!