Hírek

2015.09.25. 18:17

A Kutatók Éjszakája célja közelebb hozni a tudományt

Dunaújváros - Pénteken délután három órától zajlott a Kutatók Éjszakája a Dunaújvárosi Főiskolán.

Munkácsi Réka

Tizedik alkalommal rendezik meg a Kutatók Éjszakáját országszerte, és Dunaújváros is többször adott már otthont ennek az eseménynek, a Dunaújvárosi Főiskolán, de az idei az első, amikor csatlakozott a Tudomány és Társadalom című rendezvényével az országos Kutatók Éjszakája rendezvénysorozathoz. A délután kezdődő programon dr Palotás Béla tudományos és kutatási rektorhelyettes mondott köszöntő beszédet, majd különböző témakörökben hallhatott a közönség érdekes előadásokat. A nap célja elsősorban az volt, hogy közelebb hozza az emberekhez a kutatásokat és a tudományokat.

Dr. Pázmán Judit az elektronmikroszkópról tartott előadást
Fotó: Ady Géza

A pénteki napra főiskolás hallgató lehetett mindenki, aki ellátogatott a most már tizedik alkalommal megtartott Kutatók Éjszakájára, az érdeklődők kaptak egy füzetet, ami kalauzolta őket a rendezvényen. Harminc helyen zajlott négy szekcióban. Műszaki, informatikai, társadalomtudományi valamint pedagógiai és kommunikáció szekcióban. A megnyitón dr.Pázmán Judit az elektronmikroszkóp alkalmazási területeiről beszélt, dr. Piricz Noémi Az etikai dilemmák a gyerekkorban című kutatásról tartott egy rövid összefoglalót, amiben kihangsúlyozta, az etika és az etikus viselkedés fontos. Dr. Szabó Csilla Marianna nagyszülők és unokák a 21. században, avagy a babyboom és a Z generáció együttélése című előadását adta elő. Olyan témák kerültek még többek között elő, mint a kémiai-fizikai kísérletek, hegesztés, mobilvezérelt robotok, vagy a média világa. Ezen előadások egyszerre zajlottak az egész campus területén. A látogatók így beléphettek különböző laborokba, illetve az intézmény olyan részeire, ahová külsős csak a legritkább esetben teheti be a lábát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!