Hírek

2014.04.03. 17:55

A daruszentmiklósiak barátságháza

Daruszentmiklós - A község lakói, civil szervezetei örömmel vették birtokba a Barátság házat, amely mostantól megújult formájában ad otthont a találkozóknak, rendezvényeknek.

Körmendi Erzsébet

A rendezvény házigazdájaként Fogarasi Béla, a Falulánc Szövetség elnöke üdvözölte az avatási ünnepségen résztvevőket a Barátság háznál, ahova Varga Gábor országgyűlési képviselő is - ahogyan fogalmazott - barátsággal érkezett. Ahogyan a család otthont épít maga köré, települési szinten is kell egy hely, egy kályha, ahol összegyűlnek az emberek, mert fiataloknak időseknek egyaránt szükségük van a közösségi életre. Üdvözölni kell mindent, ami ezt elősegíti hangsúlyozta Varga Gábor, majd azzal folytatta, hogy a LEADER-nek köszönhetően számos kistelepülés gyarapodott, lendületet kapott az utóbbi években. Daruszentmiklós esetében a cél az volt, hogy tiszta, igényes környezetben tölthessék a szabadidejüket a lakók, a civil szervezetek tagjai, és lehetőség legyen egészségmegőrzési és más témájú programokkal gyarapítani a helyi palettát. A község Falulánc Szövetsége ötmillió forintot nyert tavaly a Barátságház bővítésére - említette Márok Csaba, a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület elnöke, aki gratulált a helyi civilek összefogásával megvalósult alkotáshoz, és azt kívánta, töltsék meg élettel és tartalommal a községnek ezt a szépen felújított, igényes közösségi terét.

Rauf Norbert polgármester köszönetet mondott a lakóknak. Elmondta, hogy az önkormányzat csak mankója a civil életnek, annak pillérei a településen élők. Három éve gondolták ki, hogy kis változtatással nagyon szép lehetne a Barátság ház. A tervekkel pályáztak, és jószándékukat siker övezte. A polgármester bízik benne, hogy a jövőben is sok program lesz az épületben. Majd az ünnepélyes szalagátvágás után jószívvel adta át a ház kulcsát Fogarasi Bélának és Maár Györgynének, a Kertbarát Kör vezetőjének.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!