Hírek

2016.04.11. 18:35

Ők a Fejér Megyei Diáknapok dunaújvárosi tehetségei

Dunaújváros - A hétvégi Fejér Megyei Diáknapokon ezúttal is számos remek dunaújvárosi eredmény született. Az alábbiakban ezekből szemezgetünk.

Szabó Szabolcs

Mint arról hétfői kiadásunkban már beszámoltunk: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata nagydíját a házigazda városból a Széchenyi István Gimnázium és Kollégium hozta el, míg Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata nagydíját a megyeszékhelyről érkezett Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola nyerte, a Fejér Megyei Önkormányzat nagydíját pedig a Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola képviselője vehette át.

Oláh Alex ezúttal is remekül énekelt

Szólóének, társasének, kórus kategóriában arany minősítést szerzett Molnár Dóra-Rabi Lívia Luca (Széchenyi) duettje, a Széchenyi István Gimnázium Vegyeskara, Mucan Arlen (Bánki), ezüst minősítéssel jutalmazták a Bánki kórus produkcióját.

Vers- és prózamondás kategóriában arany minősítést kapott Tillinger Donát (Széchenyi), ezüst éremmel jutalmazták Balla Benedek és Rostási Ádám (Széchenyi) előadását. Bronz minősítéssel zárhatta a seregszemlét Czifra Anna (Pannon Oktatási Központ) és Bogyó Renáta (Bánki).

A Bánki középiskola két társulata is fellépett az idei diáknapok színházi szekciójában Fotó: Ady Géza

A Diákszínpad kategóriában bronz minősítéssel gazdagodott a Bánki kabaré 2. társulata, a Bánki Kabaré 1. csapata, a Széchenyi gimnázium a Puxinpada, valamint az AL-POK-OL, a Pannon Oktatási Központ kollektívája.

A Könnyűzene kategóriájában arany minősítést érdemelt a zsűri ítélete szerint Pannon Project (POK), Tarr Petra (Széchenyi), a No Solution (Széchenyi), Csókás Marcella (Rudas). Ezüst éremmel jutalmazták Oláh Alex (Hild), Horváth Nikoletta (Pentelei Molnár János Szakképző Iskola), Kapusi Viktória (POK), Szabó Dávid (Bánki), Németh Petra (Széchenyi), Konics Daniella (POK), Gerics Flóra (POK), Németh-Móricz (Bánki), Yellow Cap (Széchenyi), Nagy Laura (Rudas), Erdős Viola Laura (Rudas) produkcióját. Bronz minősítéssel díjazta a DNP-Dreams (Széchenyi), Barkóczi Gyula (Hild), Kovács Mercédesz (Lorántffy), Tarr Petra és Németh Petra (Széchenyi), Jakoda-Csillag (Bánki), Rudas Hangjai, Moments (Széchenyi).

Bihari Gergő a Vasvári iskola diákja remek produkcióval kápráztatta el a zsűrit

Népdal, népzene, néptánc kategóriában arany minősítéssel jutalmazta a zsűri a Bánki-Mosonyi Tánccsoport, Kanderka Hajnalka (Bánki), Novák Renátó (Bánki), Újvárosi Legények (Széchenyi), ezüst minősítéssel térhetette haza Fekete Balázs (Rosti), Takács-Bodás kettős (Bánki), Kanderka Hajnalka (Bánki), Luca és Levi (POK), Pántlikák (Széchenyi), Pentelei Kurjantók (Bánki), bronz éremmel zárta a seregszemlét a Sörös-Balogh Duó (Lorántffy), Kanderka lányok (Bánki) csapata.

A mögöttünk hagyott hétvén zajlott Fejér Megyei Diáknapok további helyi díjazottjairól holnapi számunkban olvashatnak. A részletes, minden eredményt és minősítést tartalmazó adathatlmaz a rendezvény hivatalos honlapján, a diaknapok.hu oldalon érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!