Hírek

2015.02.18. 15:55

„A dunaújvárosi rászorulók vagy az Orbán-család a fontosabb?”

Dunaújváros - A tervek szerint csökkenő szociális és gyermekjóléti támogatásokról, illetve stadionpénzekről szólt a DK.

Pekarek János

A dunaújvárosi rászorulók vagy az Orbán-család? - folytatódik a Demokratikus Koalíció kérdése, amelyet a párt helyi szervezete nevében Beszterczei Zsolt és Mezei Zsolt tett fel szerdán délután a Városháza előtt.

A súlyos nélkülözők aránya háromszor akkora Magyarországon (26,8 százalék), mint az Európai Unióban (9,6 százalék). Napjainkban a 7 évesnél fiatalabb gyerekek 42,4 százaléka szegénységben él Magyarországon, adta meg közleményének alaphangját a DK két politikusa.

Beszterczei Zsolt (balról) és Mezei Zsolt a város főterén (Fotó: Ady Géza)

Majd az idei városi költségvetés tervezetéből idéztek: szociális és gyermekjóléti feladatok támogatására 20 százalékkal kevesebbet tervez Dunaújváros fideszes polgármestere, állítják. A 2014-es költségvetésben szereplő 1 milliárd 85 millió forinttal szemben a 2015. évi költségvetésben már csak 867 millió forint várható, ami 218 millió forinttal kevesebb, mint 2014-ben. Ugyanakkor, folytatja a DK, az elmúlt fél évben a polgármester közel 273 millió forintot költött el Orbán Viktor vejének a cégére. Tavaly stadionvilágításra 241 millió, idén a stadion eredményjelző táblájára közel 32 millió forintot fizetett ki Dunaújváros, a polgármester aláírásával. ...és még csak február van , jegyzi meg a Demokratikus Koalíció közleménye.

A párt helyi politikusai levonják azt a következtetést, hogy a polgármester (akinek nevét nem említették) a szegényektől, a rászorultaktól, a gyengéktől százmilliókat vesz el, míg az Orbán családnak kezet csókol és a szegényektől elvett százmilliókat átadja. Ezt a DK elítéli, teszik hozzá.

Címkék#dk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!