Hírek

2016.03.17. 14:58

Országos sikert értek el a móriczosok a Bólyai természettudományi versenyen

Dunaújváros - Remekelt a Móricz Zsigmond Általános Iskola 8.b osztályos csapata a Bólyai természettudományi versenyben: megnyerte a regionális fordulót, majd kiváló eredményt, harmadik helyezést ért el az országos döntőben, amelyet március 12-én rendeztek meg Budapesten.

Körmendi Erzsébet

A felkészítő tanárnő Murányiné Varga Beáta, mellette az országos versenyben dobogós helyet szerzett móriczos csapat tagjai: Gyimesi Norbert, Gattyán Bence, Gombos Dóra és Szloboda Korina
Fotó: Prosek Zoltán

A Gombos Dóra, Gattyán Bence, Szloboda Korina és Gyimesi Norbert alkotta gárdát Murányiné Varga Beáta készítette fel a rangos természettudományi vetélkedőre, amelyben zömében biológia, földrajz, kémia és fizika feladatokat kellett megoldaniuk a versenyzőknek. A vetélkedőn összesen 376 csapat indult országos szinten, a regionális próbatételek után a legjobb 11 juthatott be az országos döntőbe. Az egésznapos döntő délelőttjén írásbeli feladatokat oldottak meg a diákok, és onnan már csak 6 csapat juthatott tovább a délutáni szóbeli fordulókra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!