Hírek

2015.05.26. 16:37

Irigylendő tehetség Köller Donát

Dunaújváros - Donát versenyző alkat: de nem csak karatéban és nem csak matematikában! Irigylendő tehetség...

Pekarek János

A Dózsa György Általános Iskola 8. c osztályos tanulója, Köller Donát kissé összeráncolja a homlokát arra a kérdésemre, hogy milyen versenyeket nyert az elmúlt fél évben? Lehet, arra gondol, hogy kissé hosszú lesz a felsorolás. Vagy arra, hogy ugyan, mi lehet az érdekes az elmúlt versenyeken. De az biztos, hogy cseppet sem neheztel az érdeklődés miatt ez a kedves, közvetlen természetű fiú, és belevág a hosszú, alapos felsorolásba.

Tehát: a Zrínyi Ilona Matematika Versenyben megyei ötödik helyezést ért el. A kémia szaktárgyi versenyben megyei második lett. Az országos Kenguru Matematikai Versenyben megyei ötödik, országos 30. helyen végzett. A tankerületi kémia-versenyt nemes egyszerűséggel megnyerte Donát! Az Öveges József Fizika Versenyen megyei második lett. Ugyancsak a második helyen végzett a tankerületi Euklidészi Matematika Versenyen.

Köller Donát. A srác (talán még szabad így szólítani) tehetséges!
Fotó: Zsedrovits Enikő

S még volt ideje, energiája arra, hogy a helyi katasztrófavédelmi csapatversenyen diáktársaival közösen elhódítsák a legjobb elméleti eredményért járó különdíjat!

Ez a félelmetesen gyors eszű, rendkívül tehetséges fiatalember emellett (amikor ideje volt, azaz az őszi félévben) rendszeresen kosárlabdázott, korábban tollaslabdázott, valamint karate-edzésekre is járt évekig...

De azt mondja: jobban is beoszthatná az idejét!

A napokban volt a tizenötödik születésnapja. Amire sok mindent kapott de kérte a hozzá tartozókat, hogy a pénzt inkább tartalékolják egy laptopra. Arra igen nagy szüksége lesz majd középiskolai tanulmányaiban, a fehérvári Teleki Blanka Gimnázium matematika szakán. Mindenképpen olyan foglalkozást szeretne választani, ami kötődik a matematikához. (Elvégre mindkét szülője mérnök.)

Addig is igyekszik minél többször összejönni régi barátaival az Erkel kertben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!