Hírek

2016.04.27. 17:30

A DUE keleti nyitása

Dunaújváros - Kínai egyetemekre látogatott nemrég dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, a Dunaújvárosi Egyetem oktatási és általános rektorhelyettese, illetve Gyöngyössy Katalin, a nemzetközi kapcsolatok irodavezetője.

Gallai Péter

A DUE két képviselőjénnek ezzel az úttal az volt a célja, hogy nagyobb arányban jöjjenek kínai hallgatók a Dunaújvárosi Egyetem angol nyelvű képzéseire.

Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika (b4), valamint Gyöngyössy Katalin (j2) képviselte a dunaújvárosi campust a tárgyalások során Fotó: DUE/NKI

Ezen felül a kínai egyetemek és a DUE között már meglévő kapcsolatok tovább erősödjenek, illetve további felsőoktatási intézményekkel hozzanak létre új, kétoldalú együttműködéseket, például oktató- és diákcsere, vagy közös topup programok létrehozása terén. Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika és Gyöngyössy Katalin három településre látogatott el Kínában: Guiyang, Guangzhou és Peking városába, ahol hat intézményben - Guizhou Minzu University, Guizhou University of Finance and Economics, Guang Dong University of Finance and Economics, Renmin University of China, Guizhou Light Industry Technical College, Beijing International Studies University - összesen tizennégy programon vettek részt.Az utolsó két intézménnyel megállapodást is alírtak, de a többi intézménnyel is folyamatban van már ennek előkészítése. A következő időszakban a tantervek egyeztetése lesz a legfontosabb feladat, és az együttműködés részleteinek kidolgozása. A küldöttség járt a pekingi magyar nagykövetségen is, ahol a hallgatók vízumigénylését és annak folyamatát beszélték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!