Hírek

2017.07.02. 18:30

A Duna nagykövete velocipéddel érkezett ide

DUNAÚJVÁROS A város vendége volt vasárnap egy ultratáv-sportoló, aki egyben a Duna nagykövete is, jó célokért.

Pekarek János

A kora délutáni hőség ellenére több tucat lelkes kerékpáros kísérte a városházáig vasárnap Hidvégi-Üstös Pál ultratáv-sportolót, aki a Duna magyarországi szakaszát végigkerékpározza, abból az alkalomból, hogy a Duna Régió Stratégia együttműködés soros elnökségét idén (ismét) hazánk tölti be.

A teljesítmény sport- és hírértékét növeli, hogy ezt a távot egy százötven éves velocipéd, azaz korai kerékpár hű másolatának nyergében teszi meg. Az akció június 28-án indult Szalkszentmártonból, majd Mohácsnál került át a folyam nyugati partjára, s megy Mosonmagyaróvárig, majd Szobtól ismét Szalkszentmártonig - Budapest a nagy forgalom miatt kimarad.

Gombos István alpolgármester adta át a város terveit a sportolónak

Pál igyekszik személyes összeköttetést teremteni minden bejárt település között. Erre Gombos István dunaújvárosi alpolgármester is megkérte, amikor a városháza előtt üdvözölte a sportolót, és átadta neki a város Dunával kapcsolatos terveit összefoglaló dokumentumot.

Ez a velocipédes túra tulajdonképpen bemelegítő-felderítő útja az igazi kihívásnak, amikor a sportoló szeptember 17-től kezdve végigfutja a Duna partját a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig: háromezer kilométer, hetven nap, minden nap egy-egy maratoni táv... Nagy tisztelettel kívánunk neki csupa jót ehhez!

Hidvégi-Üstös Pál a Városháza téri fogadás alkalmával. A kerékpározás mellett a futás és az úszás is a kedvence Fotók: Ady Géza

A tapasztalata már megvan hozzá: 2006-ban már végigúszta például a Tisza magyar szakaszát, ez 850 kilométert jelentett. De sportolt már Afrikában, Ázsiában is!

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!