Hírek

2017.01.17. 16:35

A Dunaferr visszautasítja az alaptalan vádakat

Dunaújváros - Az elmúlt időszakban sajnálatos módon több alkalommal előfordult, hogy a DVCSH Kft. a városi távfűtési és melegvíz-szolgáltatási zavarokért - a médián keresztül megpróbálta az ISD Dunaferr-re hárítani a felelősséget, jelentős anyagi és erkölcsi kárt okozva ezzel a vállalatcsoportnak.

Dunaújvárosi Hírlap

A Dunaferr a Dunaújvárosi Hírlaphoz és a duol.hu-hoz eljuttatott közleményében határozottan visszautasítja a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft. (DVCSH) nyilatkozatait, közleményeit, amelyekben a vállalatcsoportot és leányvállalatukat, az ISD Power Kft.-t is felelőssé próbálják tenni a kialakult helyzettel kapcsolatban. A január 6-8. közötti időszak kivételével (és akkor is bőven a szerződéses kereteken belül vételeztek) az elmúlt időszakban semmilyen technológiai, műszaki probléma nem fordult elő és jelenleg sincs a vállalatcsoportnál, ami a városi ivóvíz- és fűtési szolgáltatást negatívan befolyásolná. Ezt az állításukat természetesen a náluk rögzített adatokkal bizonyítani is tudják. Szabályozó rendszereik 2017. január 10-i átállításával (tekintettel a kialakult helyzetre) gyakorlatilag önellátásra rendezkedtek be az ivóvízellátás terén, ezzel is segítve a DVCSH-t. A Dunaferr éves ivóvízszükségletét egyébként is minimális, mindössze évi négyszázalékos szinten biztosítja a DVCSH-n keresztül.

Ahogy eddig, úgy a jövőben is problémamentes, a társaságok között érvényben lévő szerződéses kapcsolatra épülő együttműködésre törekszenek partnereikkel. Nyitottak az egyeztetésre a DVCSH Kft. ellátási gondjainak enyhítése, a lakossági szükségletek teljesítése érdekében, ehhez lehetőségeik szerint segítséget is nyújtanak, ám a felelősség cégükre hárítását nem fogadhatják el.

Javasolják, hogy azt az energiát, amelyet a felelősség áthárítására pazarolnak, inkább fordítsák rendszereik állapotának javítására, a fogyasztók magasabb színvonalú kiszolgálására, mint ahogy azt a Dunaferr tette több mint 50 éven keresztül, amely alatt sohasem fordult elő hasonló probléma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!