Hírek

2016.11.02. 21:45

A dunaföldvári AztaKeservit Értékőr Egyesületre bízták a szépítést

Dunaújváros - Ismét látványos alkotásra készül a dunaföldvári AztaKeservit Értékőr Egyesület Dunaújvárosban. A felkérés ezúttal a tűzoltóság részéről érkezett.

Balla Tibor

Amennyiben esetleg valakinek nem volna ismerős a dunaföldvári AztaKeservit Értékőr Egyesület neve, annak emlékeztetőül elsoroljuk, hogy a földvári Kecskeugrató, a Beszédes József Általános Iskola új szárnyának kapuja, és dunaújvárosi Aranyvölgyi úti támfal látványos festése után érkeznek ismét hozzánk.

A KÖSZ, Hankook! , azaz a Közösségi Összefogás a Szebbért elnevezésű program keretein belül, az Aranyvölgyi úti benzinkút mögé tervezett szabadtéri edzőkomplexum munkálatai során merült fel Boda Bence projekt koordinátor és Orosz Csaba tűzoltóparancsnok fejében, hogy mennyivel jobb lenne, ha nem csak a szabadtéri edzőterem szépülne meg, de a környezet is stílusosan megújulhatna. Ekkor gondolták azt, hogy megkeresik a dunaföldvári öko beállítottságú társulatot, akiknek mottója: természet, sport, alkotás. Az Aranyvölgyi úton már látványosan bizonyító fiatalokat nem kellett sokáig győzködni, azonnal igent mondtak a megkeresésre annak ellenére, hogy komoly kihívás lesz a kerítésdeszkákon alkotni. Tegnap már el is kezdték a munkálatokat.

Tegnap reggel már közösen nézte a helyszínen a látványterveket Boda Bence (balra), az egyesület részéről Sziegl Erik, valamint Ferenczi Zsolt, a kép jobb szélén pedig Orosz Csaba tűzoltóparancsnok  Fotó: Zsedrovits Enikő

Mint azt Ferenczi Zsolt, az „AztaKeservit” Értékőr Egyesület elnöke elmondta, Orosz Csaba már az alapötletet is magával hozta a megkereséskor, miszerint jó lenne, ha szuperhősök kerülnének a kerítés deszkáira, ami a „felnőtt játszótér” jellegéhez jól illeszkedne. Így aztán a fő motívum a Vasember lesz, utalva arra, hogy aki a szabadtéri tornaszereken edzi magát, az vasemberré válik. Mivel a kerítésen viszonylag nagy rések vannak, ezért nagy alakban kellett gondolkodniuk, mert a kis figurák elvesznének. A Vasember mellett feltűnik majd Amerika Kapitány alakja is, és mindenfelé levetett szuperhős holmik lesznek, mintha éppen a kondieszközökön edzenének a szuperhősök éppen. Nem csak a kerítés felületét használják fel, szinte minden térelemre kerül valamilyen motívum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!